FaceTime for iPhone 4

FaceTime for iPhone 4

Apple gjør videosamtale enkelt på sin nye mobiltelefon.

Kaninen som ble trukket opp fra Steve Jobs' (metaforiske) flosshatt under WWDC-utviklerkonferansen i begynnelsen av juni var videosamtale-funksjonen FaceTime.

Apple lover å endelig gjøre videosamtaler over telefon både enkelt og attraktivt. Videosamtaler kan nesten regnes for å være en form for Soria Moria-slott fra IKT-bransjen.

For selv om det på en måte har eksistert en stund allerede, så har det aldri slått helt an. Men Apple plukker opp hansken, og lover - som vanlig - å revolusjonere fenomenet.

Les også: iPhone 4-salget overgår alt

Nå er det ikke sikkert at du vil at alle dine samtaler skal dokumenteres med bilde - for eksempel dagen derpå. Men i en del sammenhenger har dette selvfølgelig et stort potensiale: Fødselsdager, avstandsforhold, besteforeldre, døve, kommunikasjon i felten, og så videre. For ikke å glemme erotikk (som vanlig).

Forbeholdt iPhone 4

FaceTime er en del av iOS 4, og fungerer bare til og fra iPhone 4. I tillegg må begge parter være tilkoblet trådløst nettverk - det er sistnevnte som står for selve bildeoverføringen. Så heldigvis slipper man store telefonregninger som følge.

Bruken er så enkel som bare det. Intet oppsett er nødvendig - det hele virker rett ut av esken. En samtale mellom to iPhone 4-telefoner kan enkelt konverteres til en videosamtale ved et skjermtrykk. Selve oppsettet kan ta noe tid, men vanskeligere er det ikke.

To videokameraer

Fjerdegenerasjons iPhone er utstyrt med hele to kameraer som bidrar i til FaceTime-funksjonen. Ett kamera vender forover, og ett bakover. Kameraene er innstilt på å fungere optimalt med en armlengdes avstand, og det er også en led-blits for lavlys-funksjon.

Les også: iPhone 4 innfrir

De to kameraene kan det byttes på under samtalen, slik at man i den andre enden kan se enten den som ringer, eller det den som ringer ser. I sistnevnte tilfelle vil også den som ringer se hva som filmes med det kameraet på baksiden av telefonen.

Apple satser såpass tungt på denne teknologien at de faktisk har tenkt å gå til det skrittet å legge den ut som åpen kildekode. Dermed kan andre utviklere bygge videre på denne plattformen, og kanskje til og med tilføre nye funksjoner for fremtiden.

Til Norge i juli

iPhone 4 kommer til Norge i juli. Du kan lese mer om FaceTime her . Se video under. Husk lommetørkle for å tørke i øyekroken.

PS: Er du blandt de heldige få som allerede har en iPhone 4, men som ikke kjenner noen med iPhone 4 å ringe til for å teste FaceTime - ja da kan du faktisk ringe til Apple for en prøvetur! Nummeret er +1-888-FACETIME (+1-888-322-3846). Husk amerikansk landkode.

Les om:

Komponenter