Fant tyven med «Finn min iPhone»

Amerikanske Kevin Miller sporet opp mobiltyven på egenhånd.

En av nyhetene i iPhone 3.0 er Finn min iPhone, som sporer opp din iPhone om den forsvinner. Nå har tjenesten for første gang fått vise hva den er god for.

Finn min iPhone krever at du har iPhone OS 3.0 og en aktiv MobileMe-konto. Med tjenesten aktivert på din iPhone, kan du logge inn på Me.com og se på et kart hvor din iPhone befinner seg. Du kan sende meldinger som vises på telefonens skjerm, sende lydsignaler eller slette alt innholdet på telefonen.

LES OGSÅ:

Slik er iPhone 3.0

Sporet opp bartyven

iPhone-eier Kevin Miller var ute på byen i Chicago med noen kompiser. Da han forlot baren og begynte å gå nedover gaten, innså han at telefonen lå igjen i baren. Da han gikk tilbake for å se etter telefonen, var den imidlertid borte. Kevin og hans to kamerater bestemte seg dermed for å bruke den nye funksjonen Finn min iPhone, som Kevin heldigvis hadde skrudd på før han mistet telefonen.

Da vennene først logget inn på MobileMe, klarte de ikke å lokalisere telefonen - den var trolig skrudd av. Dagen etter hadde tyven imidlertid skrudd Kevins iPhone på igjen. På MobileMe kunne Kevin og vennene hans på et kart hvor hans iPhone befant seg. En kort, men intensiv jakt senere fant de tyven som frivillig ga telefonen tilbake til Kevin.

Å jakte tyver på egenhånd er absolutt ikke å anbefale. Kevin skriver selv på bloggen sin at det kunne gått ordentlig ille om tyven for eksempel hadde vært bevæpnet. Og selv om de tre vennene følte seg som Jack Bauer i tv-serien 24 da jakten var over, hadde de garantert ikke like mange triks på lur som den populære actionhelten.

Bra, men kan bli bedre

Kevin er nok evig takknemlig for at Finn min iPhone fungerte som den skulle. Han kommer imidlertid med noen forslag til forbedring av tjenesten:

Lydsignalene du kan sende til telefonen styres av volumet som din iPhone er innstilt på (signalet høres selv om den står på lydløs), hvilket betyr at tyven enkelt kan skru ned volumet for å slippe å høre det. I tillegg oppdateres ikke posisjonen på kartet automatisk. Du må selv klikke på oppdater-knappen for å henge med i svingene. Dette til tross for at tjenesten bygger på pushteknikk.

Kevin savnet også muligheten å kunne spore sin iPhone via en av sine venners iPhone når de gikk ut på gaten for å fange tyven.

Les mer om MobileMe hos Apple.

Via Macworld.se.

Les om: