Får du iPad 2 på fredag?

Får du iPad 2 på fredag?

Butikksalget starter klokka 17, men det er uvisst om alle som stiller seg i kø får kjøpt.

I morgen lander iPad 2 i Norge. Det er to måter å skaffe seg Apples nye nettbrett på, via Apples egen nettbutikk Apple Store eller hos en autorisert Apple-forhandler.

De som vil bestille fra Apples nettbutikk, kan gjøre det fra klokka 2 om natta norsk tid. I skrivende stund er det i så fall uklart når man kan regne med å få sin iPad 2 levert.

Salget hos de autoriserte Apple-forhandlerne starter ikke før klokka 17 fredag ettermiddag.

Hvor mange iPad-er som kommer til Norge i første runde er ikke kjent, men det er trolig ikke snakk om et veldig stort antall. Etterspørselen etter produktet har vært enorm i USA, og det kan bli fort bli utsolgt når Apple-forhandlerne åpner dørene fredag ettermiddag.

Etter det Macworld.no erfarer, vil Apple neppe være i stand til å dekke etterspørselen etter iPad 2 i Norge heller, i hvert fall ikke i første omgang.

LES OGSÅ:

iPad 2 forsinket til Norge?

Motstridende signaler

Det store spørsmålet er hvordan man skaffer seg en iPad 2 på fredag ettermiddag. I utgangspunktet skal det bare være å stille seg i kø. Offisielt sier forhandere at alle som kommer i kø får sjansen til å kjøpe, men det synes å være uklart om dette faktisk er tilfellet.

Apple-forhandlerne tar ikke i mot forhåndsbestillinger, eller de har i hvert fall ikke gjort det den siste tiden før lanseringen. På Twitter kunngjorde imidlertid flere store forhandlere først at de ville ta i mot reservasjoner, men noen dager før leveringstidspunktet i Norge har de lagt ut meldinger om at det er slutt på forhåndsbestillinger.

Det springende punktet er hvordan butikkene vil håndtere situasjonen hvis de mottatte forhåndsbestillingene langt overskrider leveransene av iPad 2, noe vi tror det er sannsynlighet for.

Noen av de som allerede har forhåndsbestilt, er på Twitter blitt lovet at bestillingene skal gå igjennom, mens flere forhandlere sier til Macworld.no at alle som stiller i kø i butikkene fredag ettermiddag, har en sjanse til å få.

Forhåndsbestillinger har vært et omstridt emne også tidligere, og mye tyder på at Apple selv ikke ønsker at forhåndsbestillinger skal bidra til at noen får snike i køen.

LES OGSÅ:

Her er de norske iPad 2-prisene

Kan bli lenge å vente

Har du planer om å stille deg i kø på fredag, bør du derfor være forbedt på at det kan bli rift om iPad-ene. En oversikt over norske Apple-forhandlere kan du se her . For sikkerhets skyld kan det også være lurt å ringe butikken(e) på forhånd.

Får du ikke tak i iPad 2 på fredag, må du antakelig belage deg på flere ukers ventetid.

Da salget startet på Apples nettbutikk i Australia og New Zealand torsdag ettermiddag norsk tid, var leveringstiden allerede på to til tre uker.

LES OGSÅ:

Stopp for iPad-forhåndsbestillinger

Les om: