Får forelesninger på Ipod-en

Får forelesninger på Ipod-en

I et forsøk på å gjøre universiteter mer tilgjengelige, får studenter nå mulighet til å laste ned forelesninger til Ipoden.

En ny trend er i ferd med å spre seg i USA og England. Ledende universiteter, som Stanford og Yale i USA og University College London og Open University i England, har begynt å gjøre forelesninger tilgjengelig gjennom Itunes-nettverket.

Det er flere fordeler med dette. For det første får studentene anledning til å høre forelesningene flere ganger, samtidig som nedlastingen gjør det mulig å gjennomføre deler av utdanningen borte fra selve universitetsområdet.

LES OGSÅ: Norsk e-læring i Cambridge

Initiativet kommer ifølge The Telegraph i en periode når undervisnings- institusjonene får stadig større press på seg for å tilgjengeliggjøre universitetsutdannelse for mennesker med magre ressurser.

Mer enn 300 video- og lydfiler fra Open University er nå tilgjengelig for nedlasting. Opptakene er blant annet hentet fra forelesninger i realfag, it-fag og kunsthistorie.

- Nå kan vi gi fri tilgang til våre undervisningsressurser, samtidig som vi får vist oss frem for potensielle studenter, sier professor Denise Kirkpatrick.

LES OGSÅ: Svak utdanning sinker it-sjef

Samfunnskontakt Helge Kjøllesdal ved Universitetet i Oslo forteller at også de har begynt å eksperimentere med lignende nedlastinger, spesielt i forbindelse med åpen dag. Åpen dag skal være en slags smakebit på hvordan det er å være student.

- Denne dagen gjennomføres det 60 – 70 forelesninger. Det er vanskelig å få med seg alle, så vi har begynt å podcaste en del av disse forelesningene, sier han.

Komponenter