Får ikke Apple-jobbe

Får ikke Apple-jobbe

IBM-veteran nektes å jobbe med Ipod og Iphone av det amerikanske rettsystemet.

Det var på fredag at en dommer stakk kjepper i hjulene for tidligere IBM-ansatt Mark Papermasters planer om å starte å jobbe for Apple. Mannen jobbet i IBM da han sa opp sin stilling for å bytte selskap.

Distritksrettsdommer Kenneth Karas har krevd at Papermaster ”umiddelbart stopper sitt arbeidsforhold til Apple Inc. inntil retten kommer med nye ordre,” skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Bedriftshemmeligheter

Planen var at Papermaster skulle bli direktør i Apples ingeniøravdeling for maskinvare, som blant annet lager Ipod og Iphone.

Dette likte IBM dårlig. Selskapet, som hevder de har en avtale med Papermaster som putter han i en ettårs karantene mot å jobbe med konkurrerende selskaper, har saksøkt mannen for brudd på den nevnte avtalen.

Selskapet hevder han besitter ”høyst konfidensielle bedriftshemmeligheter” som kan gi ”ureparerbar skade” til IBM om mannen får jobbe for Apple.

26-årige Papermaster, som er regnet som veteran hos IBM, har jobbet med bladserverutvikling hos selskapet, men forlot sin stilling i medio oktober.

- Uenig

Han har overfor dommeren sagt seg uenig i IBMs fremstilling av saken. For det første mener han motivet for ansettelsen ikke er relatert til hans tidligere stilling hos IBM, og for det andre mener han de to ikke kan anses som konkurrenter siden IBM retter seg mot bedrifter, særlig store, mens Apple i all hovedsak retter seg mot privatmarkedet.

Han har også argumentert med at IBM ikke umiddelbart krevde at han forlot kontoret, men heller lot han jobbe med to uker oppsigelsestid uten å miste tilgang til hemmelighetsstemplede data og informasjon. ”Knapt noe man kan forvente når en ansatt skal jobbe for konkurrenten,” har Papermaster skrevet i en redegjørelse til dommeren, og argumenterer dermed med IBMs bedriftshemmelighetsargument som ”absrud”.

Apple-stillingen er inntil videre blokkert. 18. november skal saken gå videre hos dommer Kara.

Les om:

Komponenter