Fargestifter til iPad

Fargestifter til iPad

Crayola moderniserer seg med tegneapp og tilhørende stylus.

De fleste har vel et forhold til Crayolas fargestifter, om det nå er fra tegning eller fordi man har spist en fargestift eller ti. Nå oppgraderes den klassiske fargestiften med en tegneapp og tilhørende fargestiftformet stylus til iPad.

Crayola har inngått et samarbeid med Griffin Technology for å oppdatere den "gammeldagse" fargestiften til noe som er både enkelt og moro for ungene - om som ikke minst gjør tegning på veggene til en saga blott.

Resultatet av samarbeidet mellom de to selskapene ble vist frem for første gang på årets CES-messe i januar, men nå er produktet altså klart for salg. Tegneappen, Crayola ColorStudio HD , er laget slik at den kun fungerer sammen med fargestift-stylusen iMarker. Appen kommer med 30 bilder som kan fargelegges, i tillegg til at man kan lage egne bilder som ungene kan leke seg med. Det er selvsagt også mulig å starte med blanke ark.

I selve appen kan ungene først velge om de vil tegne med tusj, fargestifter, penn eller pensel, for så å velge fargene de vil bruke. Etter det er det bare å sette i gang. For de minste, som kanskje sliter litt med koordinasjonen, er det også mulig å aktivere en funksjon som gjør at fargene holder seg innenfor strekene på tegningene.

Appen er i stand til å merke forskjellen på en finger og iMarker-stylusen, slik at ungene kan kontrollere funksjonene i appen, for eksempel for å bytte mellom bilder med fingrene. Crayola ColorStudio HD har selvsagt også forskjellige lydeffekter, musikk og animasjoner som kan legges til bildene. Når man er fornøyd med resultatet, kan bildene deles til Facebook, sendes via epost eller skrives ut.

Mens vanlige Crayola-fargestifter skal være trygge å spise, om enn kanskje ikke så velsmakende, mistenker vi at iMarker-fargestiften ikke er like godt egnet som snacks.