Fem forventninger til WWDC 2010

Fem forventninger til WWDC 2010

Apple avduker trolig ny iPhone i juni. Men hva annet kan vi forvente fra årets utviklermesse?

Apple annonserte onsdag at selskapets årlige World Wide Developers Conference vil arrangeres fra 7. juni til 11. juni på Moscone West-senteret i San Francisco.

Apple kaller årets WWDC «sentrum av app-universet», noe som er et klart tegn på at både konferansens og Apples fokus ligger på iPhone OS-baserte enheter som iPhone, iPod touch og iPad.

WWDC-åpningstalen har tradisjonelt vært en arena for introduksjonen av nye iPhone-enheter, og det er alltid en gjettelek rundt hvilke andre ess selskapet har i ermet. Her er fem ting å holde utkikk etter idet vi nærmer oss WWDC 2010.

Ny iPhone

Gizmodo har allerede gitt oss en sniktitt på nye iPhone, ved å legge ut bilder og detaljerte beskrivelser av en nestegenerasjons iPhone-prototyp som teknobloggen fikk tak i tidligere denne måneden. Telefonen var imidlertid bare en prototyp, så det er ikke sikkert at den vil være lik enheten som Apple avduker i juni - forutsatt at de lanserer en ny telefon da.

Det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål rundt nestegenerasjons iPhone, blant annet når det gjelder lagring, skjermoppløsning og til og med navnet. iPhone HD er et av ryktene. Det er heller ikke klart om den nye iPhone vil bruke komme i den flate og firkantede utformingen som Gizmodos prototyp, eller om Apple vil fortsette med den mer avrundede formen som på tidligere iPhone-modeller.

Og hvordan vil Apple-sjef Steve Jobs håndtere avdukingen? Vil han vedgå Gizmodos kupp, eller bare late som om den største tekno-lekkasjen i 2010 ikke skjedde?

iPhone OS 4.0

Det meste av nyhetene rundt det neste iPhone-operativsystemet ble avslørt under selskapets sniktitt på programvaren tidlig i april. Men Apple liker å ha et par overraskelser på lur for WWDC.

En ny funksjon kan være iChat for iPhone. Utviklere som har sett på iPhone OS 4-betaen har funnet referanser til iChat, og Gizmodos iPhone-prototyp hadde et kamera på forsiden av mobiltelefonen.

Game Center

Apples sniktitt på iPhone OS 4 introduserte oss for Game Center, selskapets nye sosiale spillnettverk. Game Center kan kobles opp mot iPhone-spill og brukerne vil kunne utfordre venner og andre spillere og få poeng og muligheten til å komme på topplister.

Da Apple introduserte funksjonen tidligere denne måneden, fikk vi få detaljer om det nye spillnettverket. Vi forventer mer informasjon på WWDC, og kanskje til og med et par demoer.

Det vil også blir interessant å se hvor mange spillutviklere som omfavner Game Center, ettersom flere utviklere allerede tilbyr lignende funksjoner gjennom spilltjenester som OpenFeint.

iAd-reklamer

Reklame på iPhone og iPad kommer formodentlig til å bli langt mer interaktiv med Apples nye reklameplattform iAd. Annonsene kan bygges inn som små miniprogrammer inni hovedapplikasjonen, og vil bli noe helt annet enn dagens statiske annonsebannere.

Da Apple viste frem iPhone OS 4 fikk vi kun se noen dummy-reklamer selskapet hadde laget selv. Apple har også sagt at de ikke forventer å måtte godkjenne iAd-reklame på samme måte som de gjør med programmer til iPhone og iPad.

Det store spørsmålet er da om den nye reklameplattformen vil bli noe som brukerne omfavner og om annonsørene vil utnytte mulighetene fullt ut.

En ting til...

Steve Jobs er berømt for frasen «Just one more thing», etterfulgt av introduksjonen av en ny enhet eller funksjon som gjør Apple-fanskaren spinnville. Jobs bruker ikke frasen på hvert eneste Apple-arrangement, men det er alltid å noe se etter i tilfelle Apple avslører noe spesielt interessant og uventet på årets WWDC.

Artikkelen er hentet fra PC World USA.

Les om:

Komponenter