Fem smarte Finder-triks

Fem smarte Finder-triks

Jobb mer effektivt med disse fem snarveiene.

Selv om du har brukt Mac-en din en stund, er det ikke sikkert du kjenner til alle de lure snarveiene i operativsystemet. Her er fem lure triks du kan bruke for å jobbe mer effektivt i Finder.

LES OGSÅ: Slik ser du filbaner på Mac

1. Autoåpning av mapper og vinduer
Hvis du drar en fil over en mappe og holder den der, vil mappen etter kort tid åpne seg i et nytt vindu. Dra filen over i en annen mappe i det samme vinduet og det vil åpne seg også. Bruk denne «autoåpningen» av mapper for å flytte filer lenger ned i mappehierarkiet, uten å måtte åpne hvert enkelt vindu.

Her finnes også to snarveier; trykk på Mellomrom-tasten mens du holder en fil over et vindu for å åpne den med en gang, og trykk på Escape-tasten for å avbryte før du slipper en fil. Funksjonen er på som standard. Hvis du ønsker å endre tiden for forsinkelse, gå til Finder > Valg > Generelt for å justere forsinkelsen (fra kort til lang).

LES OGSÅ: Fjernstyr Mac-en via iPhone

2. Verktøylinjen
Har du noen filer, mapper eller programmer du ønsker tilgang til fra et hvilket som helst Finder-vindu? Dra filikonet på verktøylinjen til Finder øverst i vinduet. Dra et ikon til en plass i verktøylinjen, for eksempel til høyre for knappene, og vent et sekund. Musepekeren vil vise et ikon med et pluss-tegn, og elementent vil legges til det området. For å fjerne ikonet, trykk på Kommando og dra. Kontroll-klikk eller høyreklikk på verktøylinjen og velg Tilpass verktøylinje for enda flere innstillinger.

3. Banelinjen
Velg Vis > Vis banelinje for å gjøre denne synlig nederst på Finder-vinduene dine. Det viser deg nøyaktig hvor den valgte filen er på datamaskinens mappestruktur, uansett hva slags visning du bruker. Du kan dra filer eller mapper i andre mapper som vises i banelinjen, så dette er en god måte å flytte filer opp til et høyere nivå i mappestrukturen din på. Du kan også gå til en hvilken som helst mappe ved å dobbeltklikke på den i banelinjen.


4. Proxy Icons
Det lille mappeikonet du ser i tittellinjen på hvert Finder-vindu er mer enn bare pynt. Kontroll-klikk på ikonet for å få frem en sprettoppmeny som viser den nåværende mappestrukturen. Velg en mappe for å gå til den. Hvis du holder nede Kommando-tasten mens du velger en mappe, åpner den seg i et nytt Finder-vindu.


5. Piltaster
Du behøver ikke å klikke deg gjennom Finder med musen. Trykk Kommando-oppoverpil for å bevege deg oppover i mappestrukturen, og Kommando-nedoverpil for å åpne en mappe, en fil eller et program. Trykk på en piltast for å flytte rundt i et vindu. Trykk oppoverpil og nedoverpil for å flytte gjennom listevisning, kolonnevisning og Cover Flow-visning. Trykk på høyre og venstre piltast for å flytte rundt i ikonvisning.

Les om:

Komponenter