Femti millioner Wii-prosessorer

Femti millioner Wii-prosessorer

AMD melder at de nå har produsert over 50 millioner grafikkprosessorer til Nintendo Wii.

Nintendo Wii ble lansert på tampen av 2006, og har vist seg å være en salgssuksess for den japanske spill- og konsollprodusenten. Etter å ha gjort det relativt dårlig i den forrige generasjonen av spillkonsoller, med kun middelmådig salg av Gamecube, leder Nintendo an i denne generasjonen.

Det kommer ikke bare Nintendo selv til gode. Også prosessorprodusenten AMD kan smile bredt om dagen. Selskapet melder nemlig at de nylig sendte av gårde sin ATI Hollywood nummer 50 millioner. ATI Hollywood er grafikkprosessoren som brukes i Wii.

Det gjør Hollywood til tidenes mest populære AMD-prosessor til konsoller.

- Nintendo verdsetter samarbeidet med AMD høyt. AMDs ekspertise innen grafikkteknologi kommer godt til syne i Hollywood-prosessoren, som er en viktig del av suksessen til Nintendo Wii, sier Genyo Takeda, leder for Nintendos forsknings- og utviklingsavdeling, i en pressemelding.

ATI Hollywood-prosessoren er spesialutviklet for bruk i Nintendo Wii, og er resultatet av et ti år langt samarbeid mellom de to firmaene. Rent ytelsesmessig er ikke Hollwood-prosessoren på høyde med Microsoft og Sonys alternativer, det ser imidlertid ikke ut til å ha stoppet kundene fra å satse på Nintendo Wii.

Så langt er det solgt i overkant av 47 millioner Nintendo Wii på verdensbasis, mot 29 millioner Xbox 360 og like i underkant av 21 millioner Playstation 3.

Les om: