Fikk nok av Dell

Fikk nok av Dell

Pc-leverandøren Dell har tatt betalt for pc-er to måneder før de er ferdig produsert.

Dell sliter med trege leveringer, og det har ført til en faktureringspraksis litt utenom det vanlige. Tor Andreassen og Inger Bjercke fra Drammen bestilte 30. juli to bærbare pc-er av typen Dell Inspiron 1720. På epost to dager senere fikk de to vite at pc-ene ikke kunne leveres før 13. september.

- Det var et stort sprik mellom opplysningene på nettsiden ved bestilling og på ordrebekreftelsen, sier Andreassen til Computerworld.

LES OGSÅ: Dell-maskin i fyr og flammer

En uke etter bestilling ble hele beløpet på nesten 29 000 kroner reservert på bestillernes konto. Etter to uker ble hele beløpet trukket fra kontoen.

- Vi påpekte at når man trekker et beløp skal det skje en transaksjon av eiendom. Men vi møtte ingen forståelse, for dette kunne de ikke gjøre noe med. Den eneste løsningen ifølge Dell var å kansellere ordren, sier Andreassen.

LES OGSÅ: Dell må endre regnskapene

Drammensparet ble tilbudt en kompensasjon på 1300 kroner, men var mest interessert i ny pc. Siste uke i august fikk Bjercke og Andreassen nok av forvirrende meldinger og kansellerte Dell-bestillingen.

En drøy uke etter at de hadde kansellert, fikk de likevel beskjed om at leveringsdatoen nå var endret fra 13. september til 12. oktober. Dermed skulle det gått to og en halv måned fra bestilling til pc-en kunne leveres, dersom de to hadde opprettholdt bestillingen.

- Det vanlige er at beløpet ikke belastes, men reserveres på kredittkortet ved bestilling. Beløpet skal ikke trekkes fra kontoen før maskinen er ferdig produsert, sier administrerende direktør Michael Jacobs i Dell Norge, som forklarer den lange leveringstiden med at det mangler komponenter fra Dells underleverandører.

LES OGSÅ: 7000 må gå i Dell

Drammensparet har ennå ikke fått refundert de 29 000 kronene de betalte for pc-ene fra Dell.

Les hele saken i dagens utgave av papiravisen Computerworld.

Har du hatt problemer med kjøp av it-utstyr? Tips oss !

Komponenter