Fiks for hvit MacBook

Fiks for hvit MacBook

Apple har sluppet en firmware-oppdatering for den rimeligste bærbare Mac-en.

Treg oppstart når man kjører maskinen på batteri har vært et problem med den hvite MacBook-modellen etter at Apple oppgraderte den i januar. Nå har Apple lagt ut en firmware-oppdatering som skal løse problemet.

LES OGSÅ; MacBook Pro: Penere, men hvor mye bedre?

MacBook Update SMC Update 1.3 er navnet på oppdateringen, som lastes ned via Programoppdatering.

I oktober i fjor lanserte Apple en helt ny generasjon bærbare Mac-er. Både MacBook og MacBook Pro kom i nytt aluminiums-karosseri. Men Apple valgte å beholde den gamle MacBook-modellen bygd i hvit plast.

Den innehar rollen som den rimeligste bærbare Mac-en og har en startpris på 8 590 kroner inklusive mva.

I all stillhet

I januar foretok Apple, så å si i all stillhet, en oppgradering av den hvite MacBook-en, som ble utstyrt med kraftigere grafikk, Nvidia GeForce 9400M, i stedet for Intel-grafikkløsningen som fantes i maskinen tidligere.

Oppdateringen ga vesentlig bedre grafikkytelse, men ikke lenge etterpå begynte det å komme klager på at maskinen var særdeles treg i oppstarten når den ikke var tilkoblet strømforsyningen.

Apple lover at firmware-oppdateringen som nå er lagt ut, vil løse dette problemet, i tillegg til å forbedre stabiliteten og ytelsen, som det ofte heter når det kommer nye systemoppdateringer.

Komponenter