Filemaker 13 på alle plattformer

Filemaker 13 på alle plattformer

Den vennlige databasen nå også i nettleseren.

FileMaker, den brukervennlige databasen, tilpasser seg mobile arbeidssituasjoner.

FileMaker i nettleseren

FileMaker, eid av Apple, er ute i versjon 13. Den store nyheten er at applikasjonen nå kan kjøres via en nettleser enten på skrivebordet eller underveis fra en bærbar pc.

FileMaker omtaler nyskapningen, FileMaker WebDirect, som et teknologisk gjennombrudd. Gjennom den kan bedrifts-tilpassede databaseløsninger kjøres direkte i en nettleser.

FileMaker ser, når den kjøres i en moderne nettleser, akkurat ut som en skrivebordsapplikasjon. Det er for eksempel støtte for dra-og-slipp for filer slik man er vant med fra før. Oppdateringer skjer umiddelbart, uten at nettleser-vinduet må oppfriskes.

Selve databasen ligger trygt på en egen FileMaker-server. Og siden dataene kan aksesseres via en netterleser, er løsningen dermed platform-agnostisk og kan også kjøres på en Windows-maskin.

iOS-enheter

Ved bruk av maler kan database-frontenden også tilpasses bruk på mobile iOS-enheter, det vil si en iPhone eller en iPad. Det betyr at tekst- og datafelt og andre interaktive elementer er tilrettelagt for bruk mot et touch-styrt grensesnitt. Og så trenger man ingen egen app, altså.

Diverse

Og hva ville en FileMaker-oppdatering vært om det ikke også kom noen nye maler til, samt sikkerhetsoppdateringer? Så også i denne versjonen, samt en rekke andre finurligheter som spesielt interesserte kan studere i detalj på denne nettsiden.

FileMaker 13 kan kjøpes fra FileMaker direkte (se lenke over) eller fra Apple Store på nettet. I sistnevnte er ikke versjon 13 lagt ut ennå, men versjon 12 av FileMaker Pro koster 3190 kroner, så vi antar noe sammenliknbart for den nye. Det finnes en rekke ulike konfigurasjoner, så sjekk denne siden for detaljer.

FileMaker, Inc. er et datterselskap av Apple.

Sjekk en promo-video nedenfor.

Les om:

Komponenter