Finn frem i App Store-jungelen

Finn frem i App Store-jungelen

Egen app som tipser om gode funn for Mac.

Apples nye butikk for applikasjoner for Mac-en har blitt en suksess.

Et stadig økende tilbud av programmer for Mac-en samlet på ett sted gjør det selvfølgelig vanskeligere å orientere seg i jungelen.

Les også: Slik fungerer Mac App Store

Misforstå oss rett - Apples Mac App Store er det beste som har skjedd Mac-en på programvarefronten på lenge. Endelig et felles nedlastingssted der man kan finne mange apps på ett sted, og med tilhørende enkel betalingsløsning som er integrert mot iTunes-kontoen.

Og det ser ut til at programvareutviklerene også har lagt sin elsk på Mac App Store, for det kommer nye programmer til daglig og Mac-økosystemet blomstrer som aldri før. Spesielt betalingstjenesten tilsier at vi vil få en oppblomstring av nye programmer for OS X.

App Store er en egen gratis applikasjon man laster ned til Mac-en, og tillater søk på programmer og også en indeksering av tilbudet slik man kjenner det fra iTunes AppStore for iOS-applikasjoner. Mac App Store har også den store fordelen at du kan holde alle programmer du har lasted ned derfra oppdatert på en enkel måte.

Les også: Sjekk hvor mye du mobilsurfer

Men med App Store-suksessen følger også den harde kampen om kundenes oppmerksomhet. Hva gjør man når mange apps har liknende navn, eller rett og slett kopierer andres konsepter? Jo, man prøver å være kreativ med prisingen.

Ofte selges programmer på tilbud i en begrenset periode, for eksempel over en helg eller under en høytid. Eller de går fra betaling til gratis (reklamebasert).

Les også: Plants vs. Zombies gjør comeback på Mac AppStore

Dette er godt nytt for brukerne, men krever at man også holder seg oppdatert på hva som skjer der ute. Så enten sjekker man App Store hyppig, eller så lar man seg hjelpe av gratisprogrammet Store News.

Store News gir deg en liste over dagens tilbud, enten det er prisendringer eller overganger til gratisløsninger. Ny pris er oppgitt, det samme er gammel og hva besparelsen utgjør. Ved tidsbegrensede tilbud er dette også oppført.

Du kan lese mer om Store News her. Store News er gratis finnes (selvfølgelig) å laste ned fra Mac App Store her.

Vær oppmerksom på at du vil trenge en Mac med nyeste OS X 10.6.6 for å få tilgang til Mac App Store. Dette tilsier også en nyere Mac med 64-bit Intel-prosessor. Har du en 64-bit prosessor? Sjekk her.

Les om: