Finn ledig bysykkel med iPhone

Finn ledig bysykkel med iPhone

Bysykling i Oslo er blitt enda enklere.

Tilbudet med bysykler i Oslo er uvurderlig. For 80 kroner i året kan du fritt benytte deg av reklamefinansierte sykler som står rundt omkring i byen. Men det er ikke bestandig like lett å finne en ledig sykkel, særlig ikke på de mest sentrale sykkelstativene. Det kan også være at stativet nærmest din destinasjon er fullt.

Heldigvis har Oslo Bysykkel en tjeneste på nettet som viser statusen til sykkelstativene til enhver tid. Nå er det kommet en applikasjon til iPhone som benytter seg av denne informasjonen og viser deg enkelt hvor du kan finne ledige sykler i ditt område på telefonen din.

På kartet

Det er selskapet Tarantell som står bak applikasjonen, som naturlig nok heter Bysykkel. For kun seks kroner får du en enkel oversikt over oslobysyklene på et kart. Applikasjonen bruker den nye Google Maps-funksjonaliteten i iPhone 3.0 som lar utviklere inkludere kartdata rett i applikasjonen.

Du kan bytte mellom statusen 'vil ha sykkel' eller 'har sykkel'. En grønn knappenål indikerer at det er sykler tilgjengelig/ledig plass til sykkelen, en rød knappenål indikerer at det er tomt/fullt. For å oppdatere informasjonen, rister du bare på telefonen.

LES OGSÅ:

Kjapp taxi-bestilling via iPhone

Vi har prøvekjørt bysykkel-applikasjonen og synes den fungerer svært bra. Vi sjekket flere sykkestativer på Sofienberg og Grünerløkka, og antall sykler på hvert stativ stemte - ved et tilfelle syklet en person avgårde med en sykkel da vi ankom stedet. For deg som bysykler i Oslo og har iPhone er dette absolutt en «må ha».

Bysykkel er tilgjengelig i App Store og fungerer på både iPhone og iPod touch med OS 3.0 installert.

Les om: