Fire terabyte leveres fra Hitachi også

Fire terabyte leveres fra Hitachi også

Etter en serie tragiske harddiskmeldinger om produksjonssvikt og høye priser kan vi glede oss igjen.

Både Seagate og Hitachi har annonsert fire terabyte harddisker, men til nå har bare Seagate kunnet levere. I en melding fra Tokyo sier Hitachi at de har startet levering av 3,5-tommersharddiskene for pc-markedet. Foreslått pris er 400 dollar, som med påslag skal bli om lag 3000 kroner i Norge .

Harddisken leveres med 7200 omdreininger per sekund og 32 megabyte bufferminne. Den er også utstyrt med strømkontroll, og kundene får 3 gigabyte lagring i nettskyen i tillegg. Kundene må også laste ned egne drivere til Windows og OSX for at de skal kunne behandle diskene som ett stort lagringsvolum.

Uslåelig i stort

Selv om SSD-ene er i ferd med å vinne popularitet med lavere priser og rask respons, er fortsatt mye lagring billigst og best med ordinære harddisker.

Leverandører av eksterne harddiskløsninger vil få sine versjoner levert fra neste måned.

Konsolideres stort

Konkurransen og endringene fører også til at produsentene konsolideres. Denne annonseringen kan vise seg å bli den siste annonsering med Hitachi som merkenavn. I løpet av første kvartal neste år regner Western Digital å ha fått godkjent oppkjøpet av harddiskdivisjonen til Hitachi.

Om lag samtidig vil hovedkonkurrenten Seagate ha gjennomført oppkjøpet av harddiskdivisjonen til Samsung.

Les om: