Firedobler minnet på et blunk

Firedobler minnet på et blunk

Metaram lanserer ny teknologi som skal overvinne kapasitetsproblemer for serverminne. – En døgnflue, mener analytikere.

Det amerikanske oppstartsfirmaet Metaram lanserer ny teknologi som lover å firedoble minnekapasiteten til servere basert på AMD eller Intels x86-arkitektur.

Brikkesettet som kalles MetaSDRAM sitter mellom DRAM-modulet og minnekontrolleren, og prosesserer kommandoer og manipulerer kontrolleren så systemet kan ha opptil fire ganger mer minne.

I dag er eksempelvis et x86-server med åtte prosessorbrikker som igjen har plass til fire kjerner på hver brikke, begrenset til totalt 256 GB med RAM. MetaSDRAM kan firedoble dette til 1 TB.

Minneprodusenter kan dermed pakke mer RAM på en minnemodul og koble dette direkte inn i eksisterende minnearkitektur. Det vil gi kostnadsbesparelser for brukere som ikke trenger å legge til tilsvarende antall prosessorer.

- Muligheten til å dytte fire ganger mer minne i et spor på hovedkortet vil være attraktivt for mange. Med 1 terabyte minne kan du legge hele Oracle-databasen din i minnet. Det gir deg rakettfart, sier Nathan Brookwood, analytiker i Insight 64 til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

LES OGSÅ: Dell girer opp bladteknologi

Men selv om Metaram-teknologien overvinner flaskehalser i dagens systemarkitektur, har den sine klare begrensninger.

- Dette er ikke et revolusjonerende produkt, men en ny måte å håndtere ekstra minne på, sier Will Strauss, analytiker i Forward Concepts.

- Pc-er og servere støtter bare begrenset med minne i dag, men dette produktet blir ineffektivt når nye systemdesign blir introdusert i fremtiden, mener han.

Les om:

Komponenter