Fjern veggen fra Facebook-profilen

Fjern veggen fra Facebook-profilen

BRUKERTIPS: Er du lei av at kontaktene dine tagger ned veggen på Facebook-profilen din med useriøse meldinger eller reklame? En løsning kan være å fjerne hele veggen. Ukas Brukertips blir å finne på PC World hver mandag fremover, følg med!

"Veggen" som vises på din Facebook-profil er egentlig en applikasjon som er utviklet av Facebook selv. I Facebooks spede begynnelse spilte veggen en viktig rolle for å kommunisere med andre kontakter på Facebook, men etter hvert som Facebook har fått nye funksjoner som for eksempel en egen chat og lignende, føler mange at veggen har utspilt sin rolle for enkelte.

LES OGSÅ:

Bruk din egen håndskrift i e-post og på Facebook

Mange opplever dessuten at kontakter poster en del useriøse meldinger fra tredjepartsapplikasjoner på veggen sin. Det kan være uheldig dersom man ønsker å benytte Facebook-profilen sin som et verktøy for å markedsføre seg overfor potensielle arbeidsgivere eller liknende. Plages du med dette, kan det være en ide å deaktivere hele applikasjonen.

LES OGSÅ:

TEST: PC Decrapifier - Fjerner "søppelprogrammene"

Logg inn på Facebook-profilen din og trykk på Brukerkonto. Fra nedtrekksmenyen som vises trykk på lenken for Personverninnstillinger. Når siden for Personverninnstillinger dukker opp, trykk på lenken for Tilpass innstillinger. Fra den nye siden rull ned til avsnittet for Ting andre deler og fjern merket i sjekkboksen for Venner kan publisere innlegg på veggen min (se skjermbilde).

Å fjerne veggen innebærer at dine kontakter hindres i å poste innlegg på din vegg. Du vil derimot være i stand til å dele interessante bilder, lenker og andre ressurser med dine kontakter som før. Det er med andre ord kun kontaktene dine som ikke får tilgang til tilsvarende funksjon.