Fjernet Galaxy Tab fra IFA-messen

Fjernet Galaxy Tab fra IFA-messen

Samsung-panikk etter rettstvist med Apple.

Samsung Electronics fjernet alle spor etter Galaxy Tab 7.7 fra sin utstillingsplass ved elektronikkmessen IFA i Berlin lørdag, bare to dager etter at nettbrettet ble lansert i Tyskland.

På åpningsdagen ble publikum møtt av et stort, bakbelyst panel ved inngangen til utstillingsplassen, der tre produkter ble fremstilt: Wave-telefonen, nettbrettet Tab, og Note, som er en mellomting mellom de to andre produktene.

Skjulte spor

Men på søndag var det plassert et nytt panel med reklame for Note over Tab-panelet, og de ansatte på utstillingsplassen nektet å snakke om både Tab-enheten og endringene på utstillingsplassen.

- Det er konfidensielt, sa en ansatt, ifølge IDG News Service.

Samsungs europeiske PR-direktør, Brendon Gore, var likevel litt mer meddelsom når det gjelder Galaxy Tab 7.7s skjebne:

- Vi fjernet den i går, nå er den vekk. Vi kan kommentere når vi får offisiell beskjed fra retten i Dusseldorf, det er alt jeg kan si, sier Gore.

Dusseldorf er byen der Apple saksøker Samsung for å få stoppet salget av 7.7-ens storebror, Galaxy Tab 10.1.

Intellektuell eiendomsrett i EU tillater at selskaper også kan beskytte hvordan produktene deres ser ut, i tillegg til opphavsrett, patenter og varemerkerettigheter.

Ligner for mye på iPad 2

Apple hevder at utseendet til Galaxy Tab 10.1 ligner for mye på iPad 2, og 25. august avsa retten i Dusseldorf et foreløpig rettslig pålegg som forbød Samsung Electronics å selge Galaxy Tab 10.1 i Tyskland. Retten la først ned forbud mot import av Samsungs nettbrett i hele EU, men omfanget ble siden redusert til å gjelde bare i Tyskland.

Endelig dom i saken forventes førstkommende fredag, 9. september.

Samsungs advokater må ha regnet med at rettens pålegg også ville gjelde den mindre utgaven av nettbrettet. Galaxy Tab 7.7-modellen som ble fremvist av Samsung-ansatte etter lanseringen på torsdag, var utstyrt med klistrelapper hvor det stod: ”ikke for salg i Tyskland”.

Samsungs talsperson i Norge, Marius Meltvedt, sier til Computerworld Norge at det er for tidlig å si hva slags innvirkning dette eventuelt vil ha for salget av Galaxy Tab 7.7 når den etter planen kommer for salg tidlig neste år.

- Vi undersøker dette, og kommer tilbake med informasjon når vi vet mer, sier Meltvedt.

Les om:

Komponenter