Flash for datasenteret

Flash for datasenteret

Nimbus Data Systems har lansert et flash-basert lagringssystem på inntil 100 terabyte.

Den nye løsningen går under navnet Sustainable Storage, eller S-class, og byr på opptil 504 NAND-baserte flash-blader.

Med lagringsoperativsystemet Halo yter en 2U-enhet som forbruker 80 watt det samme som åtte fulle rack med 2080 harddisker og et forbruk på 37 000 watt.

Men slik ytelse kommer ikke gratis. 2,5 terabyte koster 25 000 dollar, og 5 terabyte koster 40 000 dollar.

S-class erstatter altså flaskehalsen når det gjelder ytelsen i lagringssystemer, nemlig harddisken. I stedet benyttes det flash-blader som kan byttes under drift. Hvert blad er koblet til en 6G SAS-basert intern arkitektur, og bladene kan benyttes med RAID.

En eventuell gjenoppretting utføres på kun en brøkdel av hva tradisjonelle diskbaserte løsninger klarer. Den oppgitte I/O-ytelse som skal være 24 ganger høyere enn for tradisjonelle systemer med 15K rpm-disker, og har ellers støtte for 10 GbE og GbE, iSCSI, NFS og CIFS. Systemet har åtte prosessorkjerner og teknologi for TCP/IP-avlasting.

Halo-operativsystemet fra Nimbus er utviklet gjennom fem år og har en 64-bits arkitektur. Her finner vi funksjonalitet for databeskyttelse og tildeling av lagringsressurser. It-administratorer kan tildele lagring etter behov og det kan benyttes inline-deduplisering for å redusere lagringsmengdene. Halo har ellers støtte for snapshots og tilbakerullinger.

Maskinvaren består av redundante nettverkskontrollere, doble prosessorer, speilet systemminne, redundante strømforsyninger og vifter samt doble operativsystem-imager for å sikre påliteligheten. Nettverksportene gjør det mulig å migrere fra Gigabit Ethernet-forbindelse til 10 GbE uten nedetid. Mer informasjon finnes på www.nimbusdata.com .