Flash integreres i Mac-innstillingene

Flash integreres i Mac-innstillingene

Adobe har sluppet en tidlig betaversjon av Flash Player 10.3 med flere gode nyheter for Mac-brukere.

Flash Player har lenge blitt kritisert for dårlig ytelse, særlig på Mac-plattformen.

Siden versjon 10 ble sluppet har imidlertid mye av kritikken dempet seg, da Adobe har jobbet hardt med å gjøre Mac-versjonen mindre langsom sammenlignet med Windows-utgaven.

Nå har Adobe sluppet en betaversjon av Flash Player 10.3. Denne kommer med de vanlige forbedringene og feilrettingene, men har også et par større nyheter som gjør integrasjonen i Mac OS X mer sømløs, melder svenske Macworld .

Rydd opp etter Flash i nettleseren

For det første kommer du heretter til å styre innstillingene for Flash via Systemvalg i stedet for den lille menyen som du får fram ved å høyreklikke (Ctrl-klikke) på en Flash-spiller i nettleseren.

Den andre nyheten er at innstillingene for (sletting av) lokalt lagrede filer - cache-filer og lagrede innstillinger og lignende fra Flash-apper - legges sammen med andre sikkerhetsinnstillinger direkte i nettleseren. Til å begynne med bare Firefox på Mac, men senere også Safari og Chrome.

Siste men ikke minst får Flash Player til slutt et innebygd oppdateringssystem som advarer deg når en ny versjon er sluppet.

Betautgaven av Flash Player 10.3, som er tilgjengelig for nedlasting via Adobes nettsider, fungerer i Windows, Mac OS X og Linux. Den ferdige versjonen slippes i løpet av andre kvartal. En versjon av Flash Player 10.3 Beta er også på gang for mobile enheter, opplyser Adobe.

Les om:

Komponenter