Flash-video på iPhone uten jailbreaking

Flash-video på iPhone uten jailbreaking

Med et lite bokmerke kan du se Flash-videoer fra en håndfull videotjenester på din iPhone eller iPad.

iPhone- og iPad-brukere har etter hvert vent seg til at Flash ikke eksisterer i iOS-verdenen. Det betyr imidlertid ikke at Adobe-teknologien ikke er savnet. Og til tross for at stadig flere nettsteder slenger seg på html5-bølgen, er det mange som fortsatt benytter seg av Flash-basert innhold.

Det har blitt gjort noen forsøk på å få Flash til å fungere på lovlig vis, det vil si uten jailbreaking. Nå finnes det nettleser kalt Skyfire som kan vise en del Flash-innhold men denne er dessverre ikke tilgjengelig på norske App Store. Et annet alternativ er et nytt, lite verktøy kalt iOSFlashVideo, som fungerer for oss nordmenn også, selv om den kun fungerer med en håndfull videotjenester.

iOSFlashVideo er en såkalt bookmarklet som gjør det mulig å se videoer fra tjenestene Blip.tv, Break, Flickr Video, Vimeo, MegaVideo og Dailymotion. Ettersom disse tjenestene har en vanlig h.264-fil som strømmes via Flash, kan den også strømmes via html5. Verktøyet gjør det samme som Apple gjør for Youtube, og sender deg automatisk videre til iOS-videospilleren fra innebygde videoer i nettleseren.

For å bruke iOSFlashVideo må du legge til et spesielt bokmerke i Safari. Les oppskrift på utviklerens hjemmeside her.

Les om:

Komponenter