Fleksibelt iPad-stativ

Fleksibelt iPad-stativ

TEST: ViewStand er et stilig stativ til iPad. Men hvor praktisk er det?

Det enorme iPad-salget genererer en stor produksjon av alt mulig slags tilbehør. Et av de nye produktene som kom inn døra nylig, var ViewStand fra produsenten Macally, et firma med virksomheter både i USA, Europa og Asia.

LES OGSÅ:

Denne gjør iPad til laptop

ViewStand er bygd i aluminium med design som ser ut til å være inspirert av (foten på) iMac og Apple Cinema Display-skjermen.

Fire plasseringer

Stativet byr på fire måter å montere en iPad på. Når stativet står på høykant, kan man plassere iPad-en horisontalt eller vertikalt, og tilsvarende kan man velge mellom horisontal og vertikal plassering når stativet legges ned på skrivebordet.

I førstnevnte stilling, på høykant, har stativet bare en svak helling. Jeg prøvde å bruke stativet på denne måten i kombinasjon med et trådløst tastatur. Arbeidssituasjonen ble da omtrent som om man skulle sitte foran en bærbar pc, bortsett fra at iPad-en ble stående litt for «bratt» til at den ble behagelig å jobbe med. Denne monteringen passer best til presentasjoner - mer om det om et øyeblikk.

LES OGSÅ:

Nyttig og kult iPad-tilbehør

Da jeg ønsket å bruke iPad-en tilnærmet som en bærbar pc, fant jeg ut at det var best å bruke ViewStand-stativet i liggende stilling, slik du ser på bildet øverst i denne artikkelen. Det blir en riktigere vinkel visuelt, om enn kanskje i flateste laget, og dessuten ligger iPad-en fastere på denne måten.

LES OGSÅ:

iPad-mappe fra Louis Vuitton

Selv om du bruker tastatur til en iPad, må du stadig trykke fingertuppene inn på skjermen for å starte og stoppe app-er og sette i gang diverse kommandoer. Med iPad-en montert i ViewStand-stativet på høykant er det ikke til å unngå at iPad-en «gir etter» litt når du presser fingrene mot skjermen og at den kan bli stående å vibrere, men det skjer ikke når du har stativet liggende. Dette er ikke noe spesielt for ViewStand - vi har opplevd det samme med andre stativ- og mappe-løsninger for iPad.

Plastfot

For å gi ekstra stabilitet til stativet når det står på høykant, følger det med en plastfot som man må montere nederst på stativet. Plastfoten skrus fast på baksiden og gir god støtte til stativet.

Men samtidig gjør den fremstikkende spissen at det blir mindre aktuelt enn det kanskje ellers kunne ha vært å ta med seg stativet i veska når man skal ha med seg iPad-en ut, for eksempel i et kundebesøk.

Ypperlig til presentasjoner

Stativets sterke side er nemlig at det er perfekt hvis man ønsker å bruke iPad-en til presentasjoner. iPad-en ser elegant ut når den er plassert i landskapsmodus i stativet i oppreist posisjon, og løsningen er utmerket til presentasjoner, for eksempel en produktpresentasjon i iWorks Keynote eller til visning av en videofilm eller et lysbildeshow.

LES OGSÅ:

Slik beskytter du din iPad

Stativet kan derfor godt inngå som en del av møblementet i mindre møterom der både vertskap og gjester kjapt kan rigge opp til en presentasjon - når tilskuerne utgjør maks 3-4 personer som kan sitte like foran iPad-en.

Når iPad-en er festet til stativet i landskapsmodus, sitter den ganske godt fast, og vi antar at det vil være ganske trygt å bære iPad-en fra kontoret til møterommet mens den er festet i stativet. Toppen av stativet er utformet nærmest som et bærehåndtak. I portrettmodus sitter iPad-en derimot ganske løst i stativet.

iPad-en festes i en plastramme som er uttagbar. Det er praktisk, for logoen blir stående opp/ned når man plasserer stativet i liggende stilling. Perfeksjonistene blant oss vil derfor sikkert gjerne kunne snu rammen.

Stativet er ganske lett, det veier 383 gram med plastfoten påsatt.

Konklusjon

Macally ViewStand kan være kjekt å ha i bedrifter som kjører presentasjoner på iPad - eller hjemme hvis man bruker iPad til å se mye på video og bilder.

Vi vil imidlertid holde en knapp på Apples eget iPad-etui til 329 kroner. Det er riktignok ikke så elegant, men man kan få plassert iPad på samme måte, bratt for presentasjoner eller bare svakt skrånende når man vil arbeide på iPad-en. Dessuten gir etuiet god beskyttelse av iPad-en når du vil bære den med deg, det gjør ikke ViewStand.

ViewStand fra Macally opplever vi mer som en stasjonær enhet. Er det dét du trenger, kan ViewStand være et godt valg. Hvis ikke, bør du se på alternativene.

Komponenter