Flere Mac-kloner på vei

Flere Mac-kloner på vei

Til tross for søksmål og bråk rundt Psystars Mac-klone, vil to nye selskaper lansere egne Mac-alternativer innen kort.

De siste årene har interessen for Apples Mac OS X og selskapets maskiner vokst kraftig, godt hjulpet av stilren design og suksessen med Ipod. Tidligere i år så Psystar sitt snitt til å ta en del av kaka, og lanserte en billig-pc kapabel til å kjøre Mac OS X.

Nå ser det ut til at flere ønsker å prøve seg på det samme. To amerikanske selskaper jobber nemlig med å utvikle sine egne Apple-alternativer, i stand til å kjøre Mac OS X med maskinvare som er atskillig billigere enn Apples egne pc-er.

Først ut er Open Tech Inc, som kommer med en billig-pc kalt Open Tech Home, samt en arbeidssatsjon kalt Open Tech XT. Selskapet ønsker ikke å ta noen sjanser, og vil ikke selge maskinene med Mac OS X ferdig installert, men leverer heller med en grundig forklaring på hvordan du selv kan installere operativsystemet. Det er nettopp det at Psystar leverer maskiner med systemet ferdig installert som har ført til at Apple velger å saksøke selskapet. Les mer om det her.

Andremann ut er RSOL PC, som er ventet klar for salg tidlig i august. Maskinen skal ifølge selskapet være i stand til å kjøre Apples operativsystem, men utover det gis det svært få opplysninger. Selskapet bak er nemlig av det svært forsiktige slaget, og gir ikke en gang kundene informasjon om hvordan de kan installere Mac OS X på maskinen. Maskinen skal dog være i stand til å kjøre OSX86, som er en piratversjon av operativsystemet.

Mens det ser ut til at Apple har en god mulighet til å gå seirende ut av saken mot Psystar, er det usikkert hvor mye de kan gjøre i forhold til de kommende Mac-klonene.

Les mer om denne saken her.

Les om: