Flere Mac-modeller fra Western Digital

Flere Mac-modeller fra Western Digital

Western Digital har lansert My Book Mac Edition og My Passport Mac.

Strengt tatt er det ikke noe som skiller en harddisk til en vanlig pc fra en harddisk til en Mac, men dedikerte modeller kan være lettere å markedsføre, gjøre det enklere for kunder å forstå at harddisken er kompatibel med Mac og lettere å ta i bruk gjennom å ha harddisken preformatert for Mac.

Western Digital har tidligere rettet sine My Book Studio-modeller mot kravstore Mac-brukere. Dette er harddisker som i tillegg til USB- og Firewire-grensesnitt også har hatt Firewire800 og eSATA. Toppmodellen My Book Studio II har hatt 2 terabyte lagringskapasitet via to harddisker og valget mellom RAID 0 og RAID 1.

Den nye My Book Mac Edition er basert på èn enkelt disk på opptil 1 terabyte. For grensesnitt har man kun usb. Tidligere var det en selvfølge at modeller som ble spesielt rettet mot Mac-markedet hadde Firewire, men ettersom flere nye Mac-modeller ikke har dette grensesnittet blir modeller med kun usb mer aktuelle - og rimeligere.

Har man behov for å frakte harddisken med seg en del, eller ikke har de største kravene til lagringskapasitet og ytelse, men heller prioriterer en kompakt løsning, kan My Passport Mac være et alternativ. Dette er en ekstern harddisk basert på 2,5-tommers harddiskdrev som omså kan puttes i jakkelommen. Strøm for harddisken fra usb-porten slik at det ikke er noen ekstern strømforsyning. My Passport Mac leveres med 320 eller 500 gigabyte lagringskapasitet.

Western Digital leverer ikke med spesiell programvare. For svært mange vil nok uansett TimeMachine være det mest aktuelle å bruke for sikkerhetskopiering mot harddiskene.

Norske priser har vi ikke fått. Vi vil imidlertid ikke tro at prisene skal skille seg så veldig fra "pc-modellene" av de samme harddiskene. Skulle de formodningen være dyrere, er det imidlertid ikke noe i veien for å kjøpe "pc-modellene" og omformatere disse. Blant pc-modellene i My Book-serien finner man også modeller med Firewire-grensesnitt. Skal vi estimere prisene vil det være litt i overkant av tusenlappen for My Book Mac Edition 1 TB og My Passport 500 GB.

Les om: