Flere nettbrett skal være på vei

Flere nettbrett skal være på vei

Kan Microsoft og Apple klare det Norge ikke gjorde?

I går var det åpnigstale for teknologikonferansen CES i Las Vegas. Det var forfventet at Microsoft-sjef Steve Ballmer ville lansere et nytt ”nettbrett”, som spekulasjonene sier de skal ha gått sammen med HP om, under selskapets åpningstale. Blant annet The New York Times forutså dette.

Nettbrettet skulle ifølge dem bestå av en trykkfølsom skjerm og ellers være tilrettelagt for multimedia og e-bøker, samt selvfølgelig surfing på internett.

Verken HP eller Microsoft har ønsket å kommentere spekulasjonene i forkant, men under åpningstalen ble det klart det er flere nettbrettprosjekt på gang. Ballmer trakk frem flere prototyper. Alle var, slik The New York Times hadde hørt, uten tastatur.

Uklar slippdato

Men ingen av brettene var det brettet som ryktene sa skulle bli vist frem, Courier, som ifølge ryktene skal ha to skjermer.

- Vi lager mange eksperimentelle vidoer med mange forskjellige produkter. Videoen som har gått rundt på internetett, om den såkalte Courier-en, er bare et eksempel på slike videoer. Vi kommenterer ikke de. De er ikke ting vi aktiv snakker om. Det er ikke noe vi kommer til å snakke om på CES, sier Bach til Cnets reporter.

HP lanserer et av produktene som ble vist frem, og to andre Microsoft-partnere har også slike brett på trappene. Brettene skal komme senere i år, men det er uklart når.

Hele talen kan du se i vår artikkel her.

- Vi snakker om noe som er nesten så portabel som en telefon, og likevel så kraftig som en pc som kjører Windows 7, sa Ballmer.

Apple har ifølge alle solemerker (og rykter) et lignende konsept på gang, med det som har blitt kalt en ”forvokst Iphone” egnet til nettsurfing.

Ifølge Wall Street Journal kommer Apple med sin mye omtalte nettbrett, eller surfefjøl eller surfemaskin om du vil, i mars.

Flere flopper

Detaljer rundt enheten er ikke avslørt, men ifølge Financial Times har Apple reservert en konferansesal i San Fransisco den 26. januar - noe som kan tyde på at lanserningen av maskinen vil skje da.

Det har blitt lansert flere typer av surfefjøler de siste årene. Også norske Screen Media med sin Freepad gjørde et forsøk for over ti år siden. Men produktet floppet.

Les også kommentar: Snart, snart, snart (2002)

Tilbake til Ballmer valgte han i stedet for å skrike høyt ut om nettbrett å fokusere på hvor bra pc-salget gikk i jula og at Windows 7 har blitt godt mottatt. Microsoft, ved underholdningsdirektør Robbie Bach, snakket også om Xbox og det kommende grensenittet Natal, en spillteknologi som gjør at du kan spille med kroppsbevegelser uten å bruke noen form for håndkontroller. Natal er planlagt sluppet fjerde kvartal i år.

Les om:

Komponenter