Flere passivt kjølte 8800 GT på vei

Flere passivt kjølte 8800 GT på vei

ECS vil ikke være dårligere enn konkurrentene, og lanserer Geforce 8800 GT med passiv kjøling.

Kjøleren på det nye kortet er utviklet av det sveitsiske selskapet Arctic Cooling, og skal etter sigende senke temperaturen på grafikkbrikken med rundt 20 prosent. Geforce 8800 GT-brikkene utvikler relativt lite varme i utgangspunktet, men kan under tung bruk nå temperaturer over 90 grader.

Med tanke på den relativt lave varmeutviklingen i utgangspunktet er det imponerende at kortet kan kjøles enda bedre, og det med passiv kjøling. Sparkle har allerede lansert et lydløst Geforce 8800 GT-kort med passivkjøling, kalt SF-PX88GT512D3-HP, men får altså nå konkurranse fra ECS.

Det nye kortet fra ECS har fått det tøffe navnet Geforce 8800 GT Dual Turbo, og er utstyrt med en relativt heftig kjøleløsning fra Arctic Cooling. Kjøleren, en Accelero S1, er utstyrt med fire varmerør og en kraftig kjøleribbe som gir 30 prosent større overflate enn en standard 8800 GT-kjøler.

Skulle den passive løsningen av en eller annen grunn bli i svakeste laget er det mulig å montere på en medfølgende tilleggsmodul. Denne er utstyrt med to vifter som starter opp ved behov.

Ifølge ECS synker temperaturen på 8800 GT Dual Turbo fra 91 grader med standardkjøler, til 73 grader med Accelero S1, og ytterligere ned til 64 grader om man velger å montere på den medfølgende viftemodulen.

Har du allerede et 8800 GT-kort er det også mulig å kjøpe Accelero S1-kjøleren løst. Kjøleren skal ifølge produsenten blant annet passe til alle Geforce 8800 GT og Radeon 3870-kort.

Kilde: ECS

LES OGSÅ: Nvidia med to kort i ett

Les om: