Flere spekulasjoner om iPhone nano

Flere spekulasjoner om iPhone nano

Nye rykter om en billigmodell av iPhone omtales som planlagt lekkasje fra Apple.

I forrige uke skrev nyhetstjenesten Bloomberg at Apple har planer om å lansere en mindre og billigere versjon av iPhone. Dette for å møte konkurransen fra Android på markedet for billigere telefoner.

I en ny rapport fra Wall Street Journal får Bloombergs rykter enda flere ben å gå på. Det kommer en mindre iPhone og den kommer til sommeren, hevder den vanligvis velinformerte avisen.

Ifølge Wall Street Journals kilder kommer en lavprismodell av iPhone til å bli solgt sammen med den nåværende, dyrere modellen av iPhone. Billigmodellen sies å gå under kodenavnet N97, vil være halvparten så stor og koste halve prisen sammenlignet med dagens modell.

I tillegg kommer Apple til å gjøre store endringer til onlinetjenesten MobileMe. Ikke bare vil den bli gratis, men det vil bli enda mer fokus på nettbasert lagring av filer enn før. Tanken er at iPhone- og iPad-brukere for eksempel skal få tilgang til iTunes-biblioteket uten å måtte gå via datamaskinen.

Les også:

- Apple jobber med billigmodell av iPhone

Tilfeldig tidspunkt?

Det har i årevis gått rykter om at Apple har planer om å lansere en mindre iPhone, men det som bringer litt mer troverdighet på bordet denne gangen er hvem opplysningene kommer fra. Wall Street Journals artikkel er skrevet av Yukari Iwatani Kane, som går for å være Apples favorittkilde når det kommer til å lekke informasjon til pressen.

Tidspunktet er heller ikke tilfeldig, mener noen. Alle de store mobilselskapene - bortsett fra Apple - er denne uken samlet på Mobile World Congress for å vise frem nyheter.

- En perfekt timet iPhone-lekkasje, mener Fortune-blogger Philip Elmer-DeWitt.

- Det mest spennende med et stort bransjetreff er at du vet Apple kommer til å lekke noe til Wall Street Journal for å få oppmerksomhet i media.

Så kan man jo diskutere om Apple ville gjort noe sånt for å stjele rampelyset fra konkurrentene, eller for å ta tempen på markedet for om det er noen interesse for en billig-iPhone. Eller kanskje begge deler.

Les om:

Komponenter