- Flerfingerbevegelser ryker i iOS 4.3

- Flerfingerbevegelser ryker i iOS 4.3

Det blir ikke mulig å styre iPad-en med fire og fem fingre likevel.

Apple har sluppet en andre betaversjon av iOS 4.3 til utviklere. Beta 2 av operativsystemet inneholder ingen større nyheter, men kommer med en melding fra Apple om at de nye fingergestene for bedre multitasking forsvinner i den ferdige versjonen av det nye operativsystemet.

Da den første iOS 4.3-betaen ble sluppet tidligere denne måneden, kunne vi fortelle om de nye multitouch-bevegelsene som ville gjøre det mulig for iPad-eiere å bruke gester med fire og frem fingre for å komme enkelt ut av en app til hjemskjermen, sveipe opp for å få frem multitaskinglinjen eller sveipe høyre og venstre mellom apps. De er fortsatt tilstedeværende i iOS 4.3 beta 2 for utviklere, men vil ifølge dokumentasjonen ikke være aktivert i iOS 4.3 for forbrukere.

Det er mulig at Apple har planer om å forbedre funksjonen ytterligere, kanskje for å spare den som en hovedfunksjon i iOS 5 når den kommer til sommeren. Det kan også være at funksjonen aldri ser dagens lys, om den viser seg å være for vanskelig å implementere på riktig måte.

Blant de øvrige nyhetene i iOS 4.3 er muligheten til å bruke AirPlay i tredjepartsapplikasjoner og deling av internettilkoblingen fra en iPhone eller iPad via trådløst nettverk til fem andre enheter. I tillegg kommer orienteringslåsen tilbake - den forsvant i iOS 4.2.

Les om: