Flomproblemer for AMD

Flomproblemer for AMD

Det er ikke bare harddiskprodusentene som har problemer etter flommen i Thailand.

Høstens flomsesong i Thailand slo ut en rekke harddiskprodusenter, og deres underleverandører. Det førte til at harddiskprisene på kort tid flerdoblet seg. Nå viser det seg at flommen også gikk hardt utover AMD.

Prosessor- og grafikkbrikkeprodusenten rapporterer nå om underskudd og lavere omsetning for fjerde kvartal, i all hovedsak på grunn av dårlig grafikkprosessorsalg. Mye av problemet grunner i den lave produksjonen av harddisker, som gjør at også salget av andre komponenter har falt. Totalt falt grafikkbrikkesalget med rundt 10 prosent, til 382 millioner dollar.

AMD melder et tap på 177 millioner dollar i fjerde kvartal i fjor, mot et overskudd på 375 millioner dollar i samme kvartal året før. Innbakt i tapet er blant annet også AMDs investering i Globalfoundries og store omstruktureringskostnader, totalt 98 millioner dollar. Selskapet har også kuttet staben med 10 prosent.

Mens tallene i bunn av regnskapet var røde, kan selskapet i det minste trøste seg med at omsetningen lå på omtrent samme nivå som året før. Totalt endte omsetningen på 1,69 milliarder dollar.

Til tross for dårlige tall i siste kvartal av 2011 har AMD tro på gode resultater fremover, med økende etterspørsel etter grafikkort og flere produktlanseringer like om hjørnet.

Konkurrenten Nvidia melder også om lavere omsetning enn beregnet. Også Nvidia skylder på harddiskmangel og høye harddiskpriser. Det kan være en påvirkende årsak, men samtidig skal man ikke se bort i fra at man har fått en større etterspørsel av pc-er i segmenter hvor Intels integrerte grafikkprosessor i Core-serien av prosessorer er mest aktuell å bruke - blant annet gjelder dette spesielt for ultraportable pc-er.

Les om: