Flytt bokmerke-knappen i Safari 4

Flytt bokmerke-knappen i Safari 4

«Legg til bokmerke»-knappen er til venstre for adresselinjen i Safari 4 - men du kan flytte den.

En av de nye funksjonene i Safari 4 er at adresselinjen nå er integrert med to ekstra felt - en knapp for å legge til bokmerker på venstre side, og en Google-søkeboks på høyre side. Hvis du holder nede Kommando-tasten og prøver å dra adresselinjefeltet, vil du se at de tre elementene flytter på seg som ett objekt.

Flere synes plasseringen av knappen for å legge til nye bokmerker er merkelig. Det kan være fort gjort å komme borti knappen i stedet for adresselinjen, noe som fører til et ekstra klikk på en avbryt-knapp. Hvis dette plager deg også, finnes det to løsninger. Du kan enten fjerne knappen fra adresselinjefeltet, eller fjerne den helt.

Kontroll-klikk hvor som helst på verktøylinjen i Safari og velg Tilpass verktøylinje. Dra knappen Legg til bokmerke fra arket som dukker opp og over i verktøylinjen - du vil se at den eksisterende knappen til venstre for adresselinjen forsvinner.

Slipp knappen på verktøylinjen og klikk på Ferdig for å lukke arket. Hvis du vil beholde bokmerke-knappen trenger du ikke å gjøre mer -- du kan også trykke på Kommando og dra for å flytte den til et nytt sted på verktøylinjen om du ønsker det. Hvis du ikke vil ha bokmerke-knappen i det hele tatt, hold nede Kommando-tasten og dra knappen av verktøylinjen - når du slipper musen, vil knappen forsvinne opp i røyk.

Hvis du vil ha tilbake Legg til bokmerke-knappen, legger du den bare til via menyvalget Tilpass verktøylinjen. Du kan også dra standardsettet til verktøylinjen (Legg til bokmerke, adresse og søk) hvis du vil ha ikonet tilbake. Dessverre finnes det ingen måte å gjøre dette med søkefeltet, den hører permanent sammen med adresselinjefeltet.

Les om: