Følg ski-VM på iPhone og iPad

Følg ski-VM på iPhone og iPad

GUIDE: Her er appene for deg som er skigal.

I dag er dagen mange skiglade nordmenn har ventet på, nemlig åpningsdagen av ski-VM 2011 i Oslo.

Er du helt avhengig av å vite hvordan det går med Petter Northug eller Marit Bjørgen til enhver tid, har du mange måter å holde deg oppdatert på.

Du kan selvsagt ta turen til Holmenkollen, om det er noen ledige billetter igjen. Du kan også følge med på tv, i (nett)avisene, på Facebook og Twitter. Og så finnes det selvsagt apps.

Nedenfor har vi listet opp tre apps på App Store som ikke koster deg noenting.

Oslo2011

Dette er den offisielle ski-VM-appen. Appen gir deg full oversikt over alt som skjer i Holmenkollen under mesterskapet. Du kan sjekke startlister, hvilke øvelser som pågår og resultater. Kulturarrangementer er også listet opp. Videre kan du sjekke rutetider for kollektivtrafikken, samt kart over VM-arenaen og Oslo by. En fiffig funksjon i kartet er at du kan finne Facebook-venner som også er i Holmenkollen.

Oslo2011 finnes både i norsk og engelsk utgave. Det er kjekt for publikummere som kommer utenlandsfra. Appen fungerer på iPhone, iPad, eller iPod touch. Krever iOS 4.0 eller senere. Er gratis og kan lastes ned fra App Store for iPhone her og for iPad her .

VG SkiVM

VG har også lansert en VM-app. Med den kan du holde deg oppdatert under hele ski-VM, dele dine bilder fra folkefesten og heie Norge inn til gull med en digital kubjelle. Appen har live-oppdateringer fra alle øvelser, nyheter med push-varsling, samt fullstendig oversikt over når øvelsene går. I tillegg har den løypekart og tv-guide, et eget bildegalleri hvor du kan laste opp bilder, og en digital kubjelle du kan (plage venner og familie med) bruke til å heie frem favorittutøveren din med.

VGs VM-app er kun tilgjengelig for iPhone, men alle andre som har en mobil med netttilgang kan få de siste nyhetene og livedekning av øvelsene gjennom vg.no, opplyser VG. Appen er gratis og kan lastes ned fra App Store her. Krever iOS 3.0 eller senere.

Holmenkollen Ski Jump 2011

Norsk Tipping har sluppet et skihopp-spill for deg som ønsker å slå i hjel tid mens du venter på at din favorittøvelse skal starte. I spillet får du prøve deg som hopper i Holmenkollen i tre ulike vanskelighetsgrader: lett, normal og vanskelig. Spillet er ikke veldig variert, men er både morsomt og utfordrende. Dessverre har det ikke støtte for Retina-skjermen på iPhone 4, så på denne modellen blir grafikken noe pikslete.

Gratis for iPhone, iPod touch og iPad. Krever iOS 3.0 eller senere. Last ned fra App Store her. Finnes også for Android på Android Market her.

PS: Husk at iPhone eller iPad ikke er laget for norsk vinterkulde, så bruk appene utendørs med omhu. Og varme hender. Heia Norge!