Forbedret Iphone til lansering

Forbedret Iphone til lansering

Mandag kunne Apple melde at de har forbedret batteri og skjerm på Iphone i forkant av USA-lanseringen.

Når den etterlengtede eplefonen kommer i salg i USA 29. juni er det med bedre batterilevetid og sprekere skjerm enn på de tidligere testmodellene. Taletiden har blitt oppjustert fra fem til åtte timer. Det vil ifølge analytikeren Jeff Kagan føre til at Iphone nå nesten er på linje med andre mobiltelefoner.

LES OGSÅ: Itunes-tvang for Iphone-brukere

- Batterilevetid er en av tingene folk et mest opptatt av. Ingen vil ha en telefon som dør i tide og utide, uansett om den er den tøffeste og nyeste på markedet, sier Kagan til IDGs nyhetstjeneste.

Det er ikke bare batteriet som blir bedre, også skjermen har fått en oppgradering før salget starter. Fremfor å bruke skadeutsatt plastskjerm har Apple valgt å bytte til ripesikkert glass. Holdbarheten her er noe av det de mange potensielle kunder har vært mest opptatt av, ikke minst siden skjermen må regne med å bli trykt og klådd mye på.

Ifølge Apple vil Iphone bli den eneste telefonen i sitt markedssegment som er utstyrt med skjermoverflate av glass. Konkurrentene Nokia, Samsung, Blackberry og Palm benytter seg alle av skjermer i plast.

Ikke bare økt taletid

Apple melder også at det ikke bare er selve taletiden som har blitt forbedret med det nye batteriet. Batterilevetiden har gått opp fra fem til seks timer ved nettsurfing, og fra fem til syv timer ved videoavspilling. Musikkfunksjonen skal nå holde ut i hele 24 timer, mot 16 timer tidligere. Standbytiden er på 250 timer, ifølge Apple.

- Med åtte timers taletid og musikkavspilling som holder ut i 24 timer, er Iphone nå mer utholdende enn noen annen smarttelefon på markedet, og til og med bedre enn de fleste mp3-spillerne som er i salg, sier Apple-sjef Steve Jobs i en pressemelding.

Apple har ikke sagt noen om hvordan de har klart å oppnå de forbedrede batterilevetidene, men innrømmer at de har forandret en del på programvaren i telefonen.

Jeff Kagan er ikke sikker på om den forbedrede batterilevetiden er nok, ettersom dette er en telefon som etter alt å dømme vil bli brukt mer enn telefoner flest.

- Skjermen er kul å se på, og den formelig tigger om å bli tatt på og lekt med. All brukstiden vil føre til at batteriet tømmes svært raskt, og det blir spennende å se om de nye beregningene er nok i lengden, avslutter Kagan.

LES OGSÅ: HTC avduker Iphone-utfordrer

Les om: