Forbedret Windows-på-Mac-løsning

Forbedret Windows-på-Mac-løsning

VirtualBox, et gratis virtualiseringsprogram for å kjøre Windows på Mac, er ute i ny versjon.

En av de store (delte) gledene med at Apple nå bruker Intel-prosessorer på sine Mac-maskiner, er muligheten for å kjøre Microsofts Windows-operativsystem. Man kan boote en Mac rett i Windows med Apples såkalte Boot Camp-løsning, eller man kan kjøre Windows virtualisert, det vil si side om side med OS X.

LES OGSÅ: Derfor skal du bytte til Mac

For den harde kjernen med Mac-entusiaster er dette kanskje en torn i siden, men man skal ikke stikke under en stol at dette er en stor fordel for mange som er avhengig av Windows-baserte programmer som ikke finnes i Mac-versjon. Og det er jo tross alt litt flere å ta av på pc-platformen. Disse løsningene støtter også en rekke av Linux-OS-ene samt serverløsninger fra både Microsoft og Apple, noe som er godt likt av systemadministratorer.

Parallels var førstemann ut med sin virtualiseringsløsning, Parallels Desktop for Mac , og ble etter en stund fulgt av VMWare med Fusion . Programmene koster begge omtrent 550 kroner - i tillegg kommer kostnaden for en Windows-lisens.

Utfordrer

Men for en stund siden dukket det opp en utfordrer på sidelinjen med programmet VirtualBox . VirtualBox ble utviklet av Innotek og senere kjøpt av av Sun Microsystems - og nå er VirtualBox gratis. Og gratis liker vi.

I og med at VirtualBox kom på banen noe senere, har de andre løsningene et godt forsprang - Parallels Desktop er i versjon 4 mens VMWare Fusion er i versjon 2. I dag er disse relativt like når det gjelder ytelse og funksjon.

LES OGSÅ: Farlig å kjøre Windows på Mac

Nå er VirtualBox kommet opp i versjon 3 og kan vise til viktige forbedringer på grafikk- og prosessor-fronten. På Windows-platformen støttes OpenGL og Direct3D 8 og 9. Og på prosessor-fronten støttes nå opptil 32 prosessorer eller prosessorkjerner - for dem som har såpass å rutte med.

VirtualBox v3.0 krever en Intel-Mac, og kan lastes ned gratis her .

Les om: