Forlag bekrefter Apples tavle-pc

Forlag bekrefter Apples tavle-pc

- Lanseres i dag og kommer med iPhone OS, avslører toppsjefen i forlaget McGraw-Hill.

Det begynner å bli ganske klart at Apple skal lansere en tavle-pc onsdag kveld.

Selskapet har ikke bekreftet at tavle-pc-en engang finnes, men spekulasjonene har gått lenge.

Tirsdag kveld klarte ikke Harold «Terry» McGraw, toppsjef for det amerikanske forlaget McGraw-Hill, å holde seg lenger.

I et intervju med CNBC bekreftet McGraw at Apple kommer til å lansere tavle-pc-en senere i dag og at den vil være basert på iPhone-operativsystemet. Og fordi den er basert på iPhone OS-et, vil applikasjoner og lignende være overførbare mellom andre enheter som kjører iPhone OS.

Ifølge McGraw skal forlaget, som spesialiserer seg på lærebøker, ha jobbet med Apple en stund, og bøkene deres vil bli gjort tilgjengelig for Apples tavle-pc, forteller han. Nærmere 95 prosent av forlagets bøker skal være i e-bokformat.

- Tavle-pc-en kommer til å nå ut til markedet for høyere utdanning, det profesjonelle markedet. Den kommer til å bli helt fantastisk, sa McGraw i intervjuet med CNBC.

Bekreftelsen fra forlagssjefen skal være den første som kommer fra en ikke-anonym kilde. Se hele «avsløringen» i videoen under.

Wall Street Journal rapporterte tidligere denne måneden at Apple var i samtaler med HarperCollings Publishers om å selge elektroniske bøker for tavle-pc-en. Ifølge WSJ jobbet Apple også med tv-selskaper og publikasjoner om å tilpasse innhold for enheten, som beskrives som en større versjon av iPhone med berøringsskjerm på rundt 10 tommer, skriver Macworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Den endelige bekreftelsen på Apples tavle-pc, samt spesifikasjoner og andre detaljer får vi fra klokken 19 i kveld norsk tid. Følg lanseringen live på Macworld.no!

Les om:

Komponenter