Fornyer serverne

Fornyer serverne

Dell har lansert nye PowerEdge-servere, men også lagringsløsninger i sin PowerVault-familie rettet mot små og mellomstore bedrifter.

Det er Dells 11. generasjon servere som nå rulles ut. Nyvinningene består av Dell PowerEdge T110 og T310 som begge er tower-baserte servere, samt R210 og R510 som er rackoptimaliserte.

PowerEdge T110 er like stor som en tradisjonell pc og kombinerer sikkerhet, grunnleggende systemadministrasjon og tre års garanti.

Serveren er utstyrt med en Xeon 3400-prosessor (kodenavn Lynnfield) og kan huse opptil en terabyte lagringskapasitet. Den har ellers fire DIMM-plasser for opptil åtte gigabyte minne og fire PCI-baserte kortplasser.

I PowerEdge T310 finner vi flere utvidelsesmuligheter og den kan ha opptil 32 gigabyte minne. Denne modellen egner seg for litt tyngre arbeidsoppgaver og støtter RAID. T310 kan dessuten fåes med ekstra strømforsyning. T310 er ifølge Dell 65 prosent mer energieffektiv enn sin forgjenger.

R210-utgaven er laget for å sitte i rack og opptar 1U. I likhet med T110 kan dette være den typiske første serveren for en liten bedrift. Under kabinettet finner vi en strømforsyning på 250 watt, en Xeon 3400-prosessor og plass for doble harddisker.

Det er støtte for SATA, SAS og SSD. Dessuten er det fire DIMM-plasser og en PCI-express kortplass. R210 er ifølge Dell 88 prosent mer energieffektiv enn forrige generasjon.

Den større R510-modellen opptar 2U og har plass til åtte 3,5 tommers enheter. Denne er på samme måte som T310 rettet inn mot mellomstore bedrifter. Dette er også den eneste av disse nye serverne som er basert på Xeon 5500-prosessoren.

Innenfor lagring så er det PowerVault NX300 som nå er lansert. Denne er en Microsoft Windows Storage Server 2008 NAS-løsning hvor man kan lagre opptil fire terabyte.

Man kan legge til flere NX300-enheter ettersom lagringsbehovet øker. Med NX300 får man også en såkalt Single-Instant Storage dedupliseringsteknologi, og Dell lover et intuitivt administrasjonsgrensesnitt.

Selskapet har dessuten lansert hele 28 nye avbruddsfrie strømforsyninger (ups-er). Disse kan blant annet fjernovervåkes via Dells OpenManage-verktøy.

Komponenter