Forsinkede MacBook Pro-leveranser

Forsinkede MacBook Pro-leveranser

Høy etterspørsel etter Apples nye MacBook Pro-maskiner.

Den høye etterspørselen etter nye MacBook Pro gjør at leveransetidene er litt lengre enn vanlig på Apple Store.

13-tommersmodellen har nå en leveransetid på fem arbeidsdager, mens en skreddersydd maskin leveres på mellom en til to uker.

Det er vanlig at skreddersydde Mac-er bruker noe lengre tid ut til kundene enn standardmodellene, men flere nye MacBook Pro-eiere skal visstnok ha fått beskjed fra Apple om utsatt leveringstid etter bestilling.

Ifølge AppleInsider skal den første etterspørselen etter de nye MacBook Pro-modellene ha vært stor. 13-tommeren skal ha blitt utsolgt hos flere Apple-forhandlere.

Problemer hos Intel

Oppdateringen av MacBook Pro-serien for noen uker siden var svært etterlengtet. Den største nyheten var introduksjonen av Intels nye Core i5- og i7-prosessorer, noe som har vist seg å være en svært kraftig forbedring når det gjelder ytelse sammenlignet med forgjengerne.

Intel har imidlertid slitt med leveranser på de nye bærbar-prosessorene, men nå ser det ut til at selskapet er i ferd med å få bukt med leveranseproblemene de har hatt med sine nye 32 nanometer-prosessorer, deriblant Core i5.

- Vi forventer å ta igjen etterspørselen på 32 nm en gang i løpet av andre kvartal, sier Intel-sjef Paul Otellini til IDG News.

Det spekuleres nå om Intel-forsinkelsene er årsaken til at 13-tommerutgaven av MacBook Pro ikke ble utstyrt med Intels Core i3. Inngangsbilletten til MacBook Pro-serien kommer i stedet med en Core 2 Duo-prosessor.

Bytter til AMD?

Apples ryktes dessuten å være i samtaler med AMD angående et prosessor-samarbeid.

Ifølge Macworld.se sies det at Apple skal ha havnet langt ned på prioriteringslisten over hvilke dataprodusenter som skulle få tilgang til Intels nyeste prosessorer, noe som var årsaken til at MacBook Pro-oppdateringen kom langt senere enn forventet.

Hvis Apple bryter med Intel og inngår et nytt samarbeid med AMD, vil den største gevinsten være lavere kostnader, skriver svenske Macworld. I tillegg vil Apple få tilgang til de seneste grafikkortene fra AMD-eide ATI.

Apple har levert Mac-er med Intel-prosessorer siden 2006.

Les om: