Første Directx 10 på AGP

Første Directx 10 på AGP

AMD har tidligere uttalt at de vil fortsette å utvikle grafikkort for AGP-standarden, vi har bildene av de første kortene.

Det japanske nettstedet PC Watch har tatt seg en runde på Computex-messen i Taiwan, der fant de blant annet DirectX 10-kompatible kort med AGP-tilkobling.

LES OGSÅ: Monsteret fra ATI

Kortet er basert på AMD/ATIs Radeon HD 2600 XT-brikke, og er kompatibelt med AGP 8X, som er gode nyheter for de som ikke ønsker å oppgradere hele pc-en for å få litt heftigere grafikk.

På messen ble det også vist frem en rekke andre nye Radeon-kort. Så langt er det bare toppmodellen Radeon HD 2900 XT som er i salg, men i løpet av sommeren vil det også lansere en rekke kort basert på de billigere Radeon-brikkene.

HIS Radeon HD 2600 XT Dual. Foto: PC Watch Impress.co.jp

MSI RX2600 Gemimiun Foto: PC Watch Impress.co.jp

I løpet av Computex-messen har flere produsenter vist frem kort med Radeon 2000, 2400 og 2600-brikker, noen av dem med flere grafikkprosessorer på et kort. Både MSI og HIS viste frem grafikkort med to Radeon HD 2600 XT-brikker og en gigabyte grafikkminne. Det bør by på kraftig grafikkytelse til en relativt levelig penge.

Les mer hos PC Watch (oversatt fra japansk).

LES OGSÅ: Gavepakke fra ATI og Valve