Første kontrakt til Førre

Første kontrakt til Førre

Geir Førre og Energy Micro skal levere energisparende brikker til en hemmelig beundrer.

Energy Micro har fått sin første kontrakt for levering av energisparende mikrokontrollere til en produsent. Avtalen har en verdi på fem millioner dollar, eller drøye 25 millioner kroner, over fem år. Men hvor pengene kommer fra vil ikke administrerende direktør Geir Førre ut med.

- Vi kan ikke si hvem det er, av hensynet til selskapet vi har inngått kontrakten med. Selskapet har nemlig allerede etablerte relasjoner med våre konkurrenter. Vi har derfor blitt enige om å holde en lav profil inntil videre, sier Førre.

Stor leveranse

Selv om han holder kortene tett til brystet, kan Førre fortelle at produsenten er en vel etablert aktør og er i en bransje der Energy Micros EFM 32-serie av produkter (Energy Friendly Microcontroller) allerede passer godt inn.

Innen 2012 skal Energy Micro levere to til fire millioner komponenter til det ikke-navngitte selskapet.

CWTV: Førres hårete energimål

EFM skal brukes i industrielle applikasjoner som ulike typer av målere til for eksempel trykk, temperatur, vann eller gassforbruk.

Konkurrentene er Atmel, Microchip, franske ST og Texas Instruments.

Ingen binding

Avtalen innebærer også at produsenten skal støtte utviklingen av Energy Micros produkter.

- Selskapet har påvirket deler av spesifikasjonene, men avtalen binder oss i liten grad til produsenten. Det er et positivt samarbeid, og det gir ingen begrensninger hos oss til å levere til andre, sier Førre.

Førre startet selskapet Energy Micro i juni fjor, etter å ha brutt ut fra Texas Instruments. Han kom likevel ikke skikkelig i gang før desember, og selskapet har nå 16 ansatte.

LES OGSÅ: Norsk it-gründer saksøkt

Komponenter