Første SSD-serie fra Plextor

Første SSD-serie fra Plextor

Opptil 256 gigabyte og 6 Gbps SATA-støtte.

Etter at fokuset på optiske lagringsmedier er lagt bak oss, har Plextor gått inn på flere nye produktområder for datalagring. Først kom det eksterne harddisker, som ble etterfulgt av nettverksdisker (NAS). Nå satser det japanske selskapet også på SSD-er.

M2S er Plextors første SSD-serie. I første omgang leveres det enheter med kapasitet på 64, 128 og 256 gigtabyte. SSD-ene er basert på Marvells 88SS9174. Dette er den samme kontrolleren som man finner i Crucial C300, som vi fra tidligere tester har god erfaring med ytelsesmessig. Modellen fra Plextor benytter imidlertid ikke samme flashminnebrikker som Crucials modell, og det kan dermed være noen ytelsesforskjeller.

LES OGSÅ:

TEST: Lacie FastKey: Lacies superminnepinne

SSD-en støtter Native Command Queuing, TRIM og har en hurtigbuffer på 128 megabyte. Ifølge Plextors egne tall skal man kunne se leseytelse på opptil 480 megabyte i sekundet og skriveytelse på opptil 330 megabyte i sekundet for 256 gigabyte-versjonen. Ytelsen er noe lavere for 64 og 128 gigabyte-modellene - henholdsvis 370/110 og 420/210 . Dette forutsetter tilkobling til diskkontroller som støtter 6 Gbps Serial ATA. Tallene Plextor ellers viser for mindre operasjoner er også gode.

Hvordan ytelsen i praksis vil føles trenger ikke bety så mye i en vanlig pc, selv om man mangler 6 Gbps Serial ATA. Det vil i hovedsak være på svært store filoperasjoner at man drar nytte av den raske sekvensielle hastigheten. Med nye pc-er er det imidlertid ofte 6 Gbps-støtte. Nye bærbare pc-er basert på Sandy Bridge vil normalt ha dette.

LES OGSÅ:

TEST: Lynraske SSD-er

Les om: