Fortsatt AMD-grafikk i  Intel-pc-er

Fortsatt AMD-grafikk i Intel-pc-er

Tross skarp konkurranse, vil AMD fortsette å levere grafikk fra ATI til Intel-baserte pc-er.

Advanced Micro Devices skal fortsette å levere grafikkbrikker fra ATI, som AMD kjøpte i fjor, til pc-er som benytter Intels brikke-arkitektur. Det kommer fram i et intervju med AMDs teknologidirektør, skriver IDGs nyhetstjeneste.

Mange har ventet at AMD ville slutte med indirekte å støtte opp om Intels mikroprosessorer gjennom datterselskapet ATI, og at Intel på sin side ville oppfordre kunder til å bruke deres grafikkbrikker, eller brikker fra andre enn AMD.

LES OGSÅ: AMD satser fortsatt på AGP

Men AMDs teknologidirektør Phil Hester uttaler nå at AMD skal fortsette å levere ATI-brikker som vil fungere med Intel-prosessorer. Det vil være forretningsmessig fornuftig og fortsatt et sunt marked for dette, bedyrer Hester.

AMD-direktøren hevder også at selv om Fusion-brikkene som kommer i 2009, innebærer at grafikkfunksjoner og mikroprosessorer vil ligge på en enkelt brikke, vil ikke det bety slutten for dedikerte grafikk-komponenter. Med andre ord vil knivingen mellom ATI og Nvidia fortsette.

LES OGSÅ: Forebyggende angrep fra AMD

Det er godt nytt for spillere og andre som trenger sterk grafikk, siden grafikk-kort med egne GPU-er (grafikk-prosesseringsenheter) alltid har gitt bedre yteevne enn brikker med grafikken innebygd.

Les om: