Forventer mer enn ny iPhone fra Apple

Forventer mer enn ny iPhone fra Apple

Apple har store planer for WWDC-konferansen neste måned, ifølge analytiker.

I går bekreftet Apple at Steve Jobs kommer til å innta scenen under årets Apple-utviklermesse WWDC som starter den 7. juni.

Da vil Jobs vise frem iPhone OS 4 og mest sannsynlig en ny iPhone-modell som skal erstatte dagens iPhone 3GS.

Det er store forventinger til Apple-sjefens åpningstale (keynote). I fjor var han fraværende på grunn av en levertransplantasjon, men har siden den gang funnet tilbake til sjefsstolen og rukket å lansere både nye iPod-er, Mac-er og ikke minst iPad.

- Steve Jobs er tilbake i rollen som landets beste selger, og det ser ut som om han trives i den rollen, sier Ezra Gottheil i analyseselskapet Technology Business Research, til IDG News.

- Går for streamingtjenester

På grunn av den siste tidens iPhone-lekkasjer er det nesten skrevet i stein at Apple lanserer ny iPhone når WWDC går av stabelen om litt under to uker.

Men Ezra Gottheil mener at Apple også kan komme med noen overraskelser som ikke er relatert til iPhone.

- Flere signaler og ledetråder i Apples oppførsel den siste tiden tyder på at noe annet er på gang, noe som har med webtjenester å gjøre. Det mest sannsynlige er at Apple kommer til å lansere en ny musikk- eller videotjeneste, sier Ezra Gottheil.

Apple kjøpte musikkstreamingtjenesten Lala i fjor, men nylig annonserte selskapet at tjenesten stenger 31. mai. Det har lenge gått rykter om at Apple skal lansere en nettbasert versjon av iTunes med streamingfunksjonalitet.

I fjor startet Apple byggingen av et enormt datasenter i delstaten North Carolina for over en milliard kroner. Dette datasenteret kan være nøkkelen i Apples planer i tiden fremover, mener Ezra Gottheil.

- Apple kan komme til å introdusere en tjeneste for videostreaming og videochat og gi utviklerne programmeringsgrensesnittene (API-ene) de trenger for å eksempelvis bruke videochat i sine iPhone-spill.

Og for dette trenger de trolig svært stor lagringsplass.

Les om: