Forvirrede SAP-kunder

Forvirrede SAP-kunder

Mange SAP-kunder ser ikke hvordan minneplattformen Hana skal passe inn i selskapets it-strategi.

Det viser en fersk undersøkelse fra SAPs amerikanske brukergruppe, Americas SAP Users Group (ASUG).

55 prosent av de 377 undersøkte selskapene svarer de ikke har investert i Hana, mens 40 prosent sier de har gjort noen form for investering.

Tre fjerdedeler av respondentene, som ikke har kjøpt Hana, sa at de ikke hadde klart å finne argumenter og effekter som kunne forsvare investering, ifølge ASUG.

Usikre på fremtiden

Ifølge rapporten er SAPs fremtidsplaner (roadmap), sammen med oppgradering og kompetanseutfordringer - hindre for å ta i bruk Hana.

Det viser seg også at en underliggende årsak til ikke å ta i bruk Hana er at kundene føler seg sikre på at SAP har til hensikt å fortsette å støtte sine eksisterende systemer i minst fem år.

SAP har som en klar ambisjon å få kunder som i dag bruker databaser fra Oracle, Microsoft og SAP selv , til å migrere sin ERP Business Suite over til Hana.

Men opp mot 65 prosent av bedriftene som allerede har omfavnet Hana har gjort det å kjøre informasjonslaget i Business Warehouse og ikke Business Suite.

- Ikke overraskende

Ifølge Ray Wang, som er analytiker i Constellation Research, er ikke resultatene overraskende.

- En av utfordringene er at SAP har markedsført teknologien godt , men de har ikke utnyttet brukerundersøkelsene som finnes, sier han til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

SAP jobber med forenklede versjoner av Business Suite som skal dra mer nytte av Hana. Hana ble tilgjengelig i 2011.

SAP oppgir selv i siste kvartalsrapport at selskapet har 3.600 kunder på Hana og 1.200 Business Suite-kunder på Hana. Selslapet rapporterer imidlertid ikke lenger konkrete omsetningstall på Hana.

I et nylig intervju med Computerworld internasjonale nyhetstjeneste sier SAPs toppsjef, Bill McDermott, at Hana gjennomsyrer alt selskapet gjør. McDermott legger vekt på muligheten med Hana Enterprise Cloud hvor en rekke applikasjoner er innebygget som en del av løsningen.

- Vi har også 1.500 nystartede selskaper som bygger programvare med Hana, sier han.

Les om:

Komponenter