Foto-programmer for iPhone

Foto-programmer for iPhone

Her er programmene du trenger for å gjøre bildebehandling på iPhone.

Apples iPhone har innebygd kamera. Som med vanlige kameraer trenger du litt tilleggs-programvare. For spesialeffektene, selvfølgelig.

LES OGSÅ: Omdiskuterte endringer i Photoshop CS4

iPhone-kameraet har ikke verdens høyeste oppløsning, men det gir OK bilder. Til og med video - dersom du jailbreak-er telefonen.

Med litt ekstra programvare kan du ta noen riktig så fancy bilder.

Med QuadCamera kan du ta skikkelige serieopptak.

QuadCamera

Først ut er QuadCamera. Trykk ned utløseren, og kameraet tar 4-8 bilder i rask rekkefølge. Ifølge utviklerene gir lyden av utløseren deg en god følelse.

Det endelige resultatet er en collage av alle bildene på ett brett. Stilig. Enten farge- eller sort/hvit-bilder. Pris: 11 kroner. Nedlasting via iTunes AppStore . Se demo-video nedenfor.

Og dersom du har lyst, så kan du lage en animert GIF av bildene ved hjelp av QuadAnimator - enten rett fra nettsiden, eller via en nedlastbar applikasjon. Se her .

LES OGSÅ: iPhoto '09: Hva er nytt?

CameraBag

Neste program er CameraBag, som er en form for post processing-applikasjon for iPhone.

Du kan ta et bilde fra kamera-rullen, og velge mellom sju forskjellige effekter.

Første er Helga, som får bildet til å se ut som om det er tatt med et gammelt lekekamera - bildene blir kvadratiske, med sterk vignettering.

Det neste filteret er 1974 - bildene ser ut som om pappa tok dem på 1970-tallet, blasse og bleke, med full retro-faktor.

Neste old school-filter er 1962. For deg som vet hva Magnum er, og som har fotojournalist-ambisjoner. Flotte sort-hvit bilder med sterk dynamisk kontrast.

Videre finnes effekten Lolo - som imiterer et Lomografi-kamera; samt Cinema - ordentlige wide-screen bilder, samt mono (fin gråtone-gradering) og Infrarød - perfekt for dramatiske landskap.

CameraBag er et helt lite mørkerom rett i din telefon. Når man tenker over det, burde programmet hett iPhotoshop! Pris: 17 kroner. Nedlasting via iTunes AppStore . Det finnes også en Lite-versjon.

QuadCamera

CameraBag


Created with Admarket's flickrSLiDR.

Les om:

Komponenter