Foxconn for Core 2

Foxconn for Core 2

Hovedkort for de som vil sette opp en relativt avansert pc med Intels Core 2-serie av prosessorer og dedikert grafikkort.

Foxconn er et av verdens største selskaper når det gjelder produksjon av komponenter innenfor elektronikk/it og maskiner/enheter på oppdrag fra mer kjente merker – for eksempel Apple, Dell og Microsoft. Etter at selskapet lenge hadde produsert hovedkort for andre satset de på sitt eget merkenavn noen år tilbake. Nå selges kortene også på det norske markedet. Foxconn har også startet med egne grafikkort, inkludert en serie basert på Nvidias GeForce 8. Også på dette området har selskapet vært produsent for flere andre mer kjente merker.

Foxconn P9657AB-8EKRS2H er basert på Intels P965-brikkesett, som generelt er det mest aktuelle fra Intel i dag for de som vil sette opp en relativt avansert pc med Intels Core 2-serie av prosessorer og dedikert grafikkort. Hovedkortet støtter også eldre LGA775-prosessorer, for eksempel Pentium 4/D/EE og Celeron D, og opptil 8 GB DDR2-minne (533/667/800 MHz).

Jevnt over er dette et ganske standard P965-kort for sin prisklasse. Man finner integrert 7.1-kanals lydkontroller (med digitale utganger), Gigabit Ethernet, FireWire og eSATA. Sistnevnte er et grensesnitt for eksterne harddisker som gir samme ytelse som interne Serial ATA-harddisker. Flere leverandører kan nå levere denne typen harddisker. eSATA har man i den senere tid også sett på mange hovedkort fra de andre større produsentene.

LES OGSÅ: Santa Rosa skal redde dagen

Mye for pengene

Av øvrige diskkontrollere er det støtte for seks Serial ATA-enheter og to Parallel ATA-enheter. For Serial ATA er det støtte for RAID-nivåene 0, 1, 5 og 10, samt Intels egen Matrix RAID-løsning. To RAID-nivåer separat kan benyttes på samme sett av harddisker. For eksempel kan man med to 250 GB-harddisker sette opp 350 GB i RAID 0, mens de resterende 150 GB benyttes til RAID 1 der data blir speilet over begge diskene. Skulle den ene disken gå i stykker vil alle data på RAID 0-området være tapt, men man vil ha kopi av det som finnes på RAID 1-området.

Kortet gir støtte for ATIs CrossFire-teknologi for sammenkobling av to grafikkort. Nvidias SLI-teknologi er ikke støttet. Man kan også benytte to grafikkort for å gi støtte for opptil fire skjermer med standardkort. Foxconn leverer verktøy for oppsøking av driver- og BIOS-oppdateringer, noe som gjør slike operasjoner enklere.

Vi har ingenting å utsette på ytelsen. Forskjellen mellom de ulike P965-hovedkortene er minimale, og forskjellen er i realiteten også ubetydelig sammenlignet med Nvidia nForce650-baserte kort. Også på usb, firewire og nettverk har vi ikke noe å utsette på ytelsen.

Totalt sett er dette hovedkortet fra Foxconn et godt valg, og sett ut i fra funksjonalitet får man relativt mye for pengene. Vi synes imidlertid at blant annet en del av Asus' kort i P5B-serien er mer gjennomførte, uten at prisen er noe særlig høyere.

LES OGSÅ: Småtass med mye potensial

Fakta og karakter

Foxconn P9657AB-8EKRS2H

Pris: Kr 1095 inkl. mva.

Leverandør: Netshop.no

Internett: www.foxconnchannel.com

Ytelse: 9

Funksjonalitet: 7

Pris/egenskaper: 7

Les om: