Fra Mac til flatskjerm med lyd

Fra Mac til flatskjerm med lyd

Adapter for å få både lyd og bilde fra nyere Mac-er til HDMI.

Har du en nyere Mac eller MacBook så vil video ut-porten være av typen Mini DisplayPort. Og for å få sett kopieringsbeskyttet video samt lyd på tv-en, trenger du en adapter.

NewerTech har kommet ut med en slik - dens offisielle navn er Mini DisplayPort w/ 5.1 Channel Digital Audio to HDMI Adapter. Og den gjør jobben.

Adapteren takler video ut-signaler i full 1080p HD med 5.1 kanals ukomprimert digital lyd - ut til en enkel HDMI-ledning (sann HDMI 1.3).

Les også: DisplayPort til HDMI med lyd

På input-siden er det en Mini DisplayPort-plugg (1.1a), en USB 2.0-kontakt samt en optisk lydkabel. Adapteren er hvit, veier ikke mye med sine 185 gram, og drives utelukkende av strøm fra usb-kabelen.

På den tekniske siden av saken så støttes et 24-biters bilde-signal (8 biters farge per kanal) med en båndbredde på 25mhz/2.25Gbps per kanal (6.75Gbps i alle kanaler).

Adapteren støtter DHCP - vi testet med kopibeskyttet video fra iTunes. Du kan lese mer om adapteren hos NewerTech her. Adapteren koster 60 dollar - omlage 375 kroner (eksklusive frakt og avgifter).

Les om:

Komponenter