Fremtidens arbeidsplass?

Fremtidens arbeidsplass?

Designkonsept som tenker skrivebordet på nytt.

Har du alltid drømt om å ha et Microsoft Surface-bord hjemme? Eller kanskje det kunne vært ditt digitale skrivebord?

MacLife har tittet inn i krystallkulen og forsøkt å spå i fremtiden - fremtiden for skrivebordet. Når vi ser rundt oss i hjemmet forøvrig er ting i dramatisk endring. Kjøleskapet er på nett, automasjon inntar husets ulike systemer, baderomsvekten din tvitrer. Tingenes internett.

Kort sag - ting skjer. Så da er det vel på høy tid at noe skjer også på arbeidsplassen. Ironisk nok er jo skrivebordsmetaforen godt innarbeidet i enhver Mac-brukers bevissthet, men dokumentmappen er kanskje i ferd med å avgå med døden? Om ikke lenge følger ved søppelspannet med. Disketten som symbol på Lagre-knappen er også seiglivet, men med OS X 10.7 Lion har den langt på vei blitt eliminert.

MacLifes studie, illustrert av Adam Benton, ser for seg et bord med en aktiv overflate. I bunn og grunn en eneste stor skjerm, men som også er følsom for gjenstander som blir lagt oppå. Legger du en iPhone på bordet, opprettes en trådløs forbindelse som tillater synkronisering.

Mus trenger du selvfølgelig ikke - hele overflaten er selvfølgelig berøringssensitiv, og fungerer dermed som en enorm styreflate. Og bordflaten lever, slik at du kan gjøre telefonoppringninger eller kalenderoppføringer ved å peke på den.

Og så kan du skifte tema på bordet - liker du mahogny-look så får du det. Børstet metall? Ikke noe problem. Bare pass på å ikke sette fra deg kaffekoppen for hardt!

Hjernen som styrer bordflaten er enten en vanlig Mac som står på den, eller en form for innebygget Mac mini.

Er dette noe du kunne tenkt deg? Er det slik fremtiden vil bli? Hva blir neste innovasjon fra Apple?

Du kan lese mer om iDesk hos MacLife her .

Les om:

Komponenter