Frigjør dyrebar harddiskplass

Frigjør dyrebar harddiskplass

TIPS: iTunes-backupen blir fort oppblåst, men det finnes råd å få.

Det er rart hvordan harddisker har en tendens til å fylles opp.

For selv om harddiskplass har blitt rimelig, har også mediemengden eksplodert. HD-filmer kan fort spise opp ledig plass, og dersom du har en SSD-disk, er det som oftest begrensninger i utgangspunktet.

Med en ekstern disk er det lett å frigjøre plass på den innebygde harddisken for egne dokumenter, nedlastede filer og annet som det er lett å identifisere. Men tør du flytte filer fra Bibliotek- eller System-mappen? Det bør du ikke, om du ikke vet hva du gjør.

En mappe som har det for vane å fylle opp den interne disken er iTunes' backupmappe for iOS-enheter. Har du en iPhone, iPod eller iPad, blir det fort mange gigabytes her ved hver oppdatering og sikkerhetskopiering. Og disse kan trygt flyttes til en disk som du kobler til ved behov.

LES OGSÅ:

- Ikke bytt harddisk i nye iMac selv

Slik gjør du

Det første du kan gjøre er å sjekke hvor stor denne mappen er, for å se om det er verdt bryet. På en av våre maskiner bestod mappen av 30 gigabyte med filer. iOS-backup-mappen ligger her på harddisken din (der korresponderer med din Bruker-ID på Mac-en):

/Users//Library/Application Support/MobileSync/Backup/

Bestemmer du deg for å flytte disse filene, må hele mappen flyttes. Innholdet på MobileSync-mappen må altså til slutt være tom. Deretter åpner du Terminalen og gir følgende kommando (der tilsvarer navnet på det eksterne volumet):

ln -s /Volumes//MobileSync/Backup/ ~/Library/Application\ Support/MobileSync/Backup

Om alt har gått etter planen, vil du se en mappe kalt Backup med en liten pil på i MobileSync-mappen. Det kommandoen over gjør er å etablere en såkalt soft link (symbolsk lenke) til mappen på den eksterne disken. Problem løst!

Via MacTalk.

LES OGSÅ:

Raskere flashdisk i MacBook Air

Les om:

Komponenter