Fujitsu skal doble serversalget

Fujitsu skal doble serversalget

Fujitsu går etter den amerikanske konkurransen med flere konsumentprodukter og sterkere serversatsing.

Fra og med 1. april ble Fujitsu Siemens Computers et heleid datterselskap av Fujitsu Limited og endret navn til Fujitsu Technology Solutions. På konsernnivå ble to Fujitsu-selskap dannet. Det ene er Fujitsu Japan og det andre er Fujitsu Global Business, som i sin tur deles opp i åtte regioner der Norden er den ene.

Det nye selskapet omfatter også Fujitsu Services, og drives av en felles ledelse under merkevaren Fujitsu.

- Det som umiddelbart er den store forandringen for kundene er at vi nå virkelig er et globalt konsern, sier Jan Eigil Rydningen, norgessjef i Fujitsu Technology Solutions.

- Samtidig åpner dette for helt nye produksjonskapasiteter. Vi er store på produksjon i Asia, og med produksjonen som Fujitsu Siemens har hatt i Tyskland i tillegg vil det garantert bli en del endringer.

Går etter HP, Dell og IBM

Servere, datalagring og infrastruktur står sentralt i Fujitsus strategi fremover. Produkter og tjenester rundt Intel-baserte servere skal være den viktigste plattformen for fremtidig vekst, og selskapet skal doble serversalget til 500 000 enheter i 2010.

Innen to år skal Fujitsus globale markedsandel på servere økes fra 4 til 7 prosent, og på lengre sikt skal markedsandelen være på over 10 prosent. Målet er de store amerikanske konkurrentene. I dag har HP 35 prosent av servermarkedet. Dell er nummer to med 27 prosent og IBM nummer tre med 14 prosent.

- Vi selger en tiendedel av antallet servere som HP gjør, og det er klart at markedet er der. Vi kommer til å bruke tiden frem til 1. oktober på å reposisjonere selskapet innen en del områder, utgangspunktet vårt er å ta utfordrerrollen i det norske markedet. Markedet er mer enn stort nok for oss å vokse i i tiden fremover, sier Rydningen.

Også pc-salget skal øke under det nye Fujitsu-navnet. Produktporteføljen skal utvides og forsterkes, og ifølge Rydningen vurderer selskapet å ta i bruk hele konsumentporteføljen som finnes i Japan for å bane seg vei på det europeiske markedet.

- Men der er det foreløpig ikke tatt noen beslutning. Nå står vi med pc-er som inntil nylig kom ut med Fujitsu Siemens på topplokket. I første omgang blir det en rebranding, så vil det bli en samkjøring og videreutvikling av produktporteføljen etter hvert, sier han.

Ingen oppsigelser

Som selvstendig merkevare er Fujitsu tidligere kjent fra det norske markedet gjennom Fujitsu Services, som ble solgt til Ergogroup i 2006.

- Vi går fra å være fire selskaper i ett til å bli ett selskap med et felles mål. Men Fujitsu-navnet er ikke veletablert i Norge annet enn gjennom Fujitsu Siemens, og det blir spennende å bygge opp.

Etter omleggingen fra Fujitsu Siemens Computers til Fujitsu Technology Solutions har selskapet har gått fra fire salgsdivisjoner til to. Selskapet har i dag 125 årsverk, inkludert noen innleide, og ifølge Rydningen har omleggingsprosessen ikke medført noen oppsigelser.

LES OGSÅ: Fujitsu kjøper ut Siemens