Fujitsu svartelistet i Storbritannia

Fujitsu svartelistet i Storbritannia

Britiske myndigheter har tatt en skikkelig gjennomgang av sine leverandører. Resultatet: Exit Fujitsu.

Fujitsu har trukket seg fra offentlige kontrakter verdt flere hundre millioner kroner over de par siste årene i Storbritannia, melder Computerworlds nyhetstjeneste.

Nå har selskapet blitt svartelistet fra offentlige kontrakter som en del av et nytt offentlig program, hvor risiko baseres på tidligere leveranser til offentlig sektor.

Fujitsu anses under det nye programmet som upålitelig.

Årsaken ligger blant annet i uenigheter rundt en kontrakt med en verdi på omtrent 6,5 milliarder kroner og en avtale om kjøp av pc-er til en verdi av omlag 3 milliarder kroner.

Riktignok har hverken selskapet eller myndighetene bekreftet svartelistingen, og Computerworld UK har fått avslag på innsyn i listene.

Nye regler for leverandører

Det var i juli i år at britiske myndigheter bestemte seg for å ta en skikkelig gjennomgang av leverandører til det offentlige.

Minister Francis Maude sendte ut retningslinjer til kabinettene om hvordan leverandører som ikke klarer å levere som avtalt vil få problemer med å bli godkjent for offentlige oppdrag i fremtiden.

De nye retningslinjene ble sendt kort tid etter Maude møtte de 20 viktigste leverandørene i juni for å informere om de nye reglene.

Flere har kritisert Maude og er bekymret for at svartelistingen kan skremme vekk potensielle leverandører fra å søke offentlige kontrakter, blant annet også fordi offentlige prosjekter som feiler gjerne får mye omtale i media.

Komponenter