Fullintegrert grafikk fra Nvidia

Fullintegrert grafikk fra Nvidia

Nvidia har lansert nye brikkesett med fullintegrert GeForce 7.

Nvidia har lansert en serie av brikkesett for Intels prosessorplattform med integrert grafikkprosessor. Nvidia har tidligere hatt semiintegrerte løsninger for AMDs prosessorplattform. Dette vil si at grafikkprosessoren har vært en del av brikkesettet, men en separat brikke.

LES OGSÅ: Gode kort for Core 2

Med de nye brikkesettene er grafikkprosessoren en direkte integrert del, i likhet med de integrerte løsningene fra Intel, VIA, SiS og ATI.

Nvidia leverer totalt fire nye brikkesett: GeForce 7150+nForce630i, GeForce 7100+GeForce 630i, GeForce 7050+nForce630i og GeForce7050i+nForce610i. Forskjellene mellom disse er blant annet relatert til prosessorbusshastighet, minnehastighet, hastighet for grafikkprosessoren, nettverkskontrolleren og harddiskkontrolleren. En tabell med fulle spesifikasjoner for alle modellene kan man se hos Nvidia.

Grafikkprosessoren er basert på GeForce7-arkitekturen og støtter DirectX 9. Toppmodellene av brikkesettet gir mulighet for å lage hovedkort med støtte for DDR2-minne på opptil 800 MHz og støtte for alle prosessorene i Core 2-serien for stasjonære, inkludert de med 1 333 MHz prosessorbusshastighet. Hovedkortprodusentene kan også implementere en vanlig PCI Express 16x-kortplass der vanlig grafikkort kan benyttes.

Hovedfordelen med å ha grafikkdelen i samme brikke som systembrikkesettet er produksjonskostnadene.

Gigabyte først

Gigabyte er den første produsenten vi har sett lansert hovedkort på det nye brikkesettet, gjennom modellene GA-73UM-S2H og GA-73PVM-S2H. Forskjellen mellom disse ligger i selve grafikkprosessordelen, der førstnevnte benytter den raskeste modellen.


De nye hovedkortene fra Gigabyte har microATX-formfaktor, hvilket gir en mer kompakt pc og lavere produksjonskostnader.

Hovedkortene er med microATX-formfaktor, men passer også i vanlige ATX-kabinett normalt sett. Det er to minnesokler for opptil 4 gigabyte DDR2-minne, PCI Express 16x-kortplass for dedikert grafikkort, samt en PCI Express 1x-kortplass og to vanlige pci-kortplasser for ekspansjon. Av funksjonalitet ellers finner man 7.1+2-kanals lydkontroller, firewire, eSATA og Gigabit Ethernet.

Gigabytes nye hovedkort tilbyr vga, dvi og HDMI for tilkobling av skjerm.

Kortene tilbyr høy fleksibilitet for skjermtilkobling, for i tillegg til vanlig analog vga-tilkobling finner man også både dvi og HDMI. HDMI-støtten kan gjøre hovedkortet aktuelt for enklere mediesenter-pc-er. Denne grafikkløsningen tilbyr ikke de samme egenskapene i henhold til avspilling av HD DVD- og Blu-ray, og en del andre HD-videoformater, som for eksempel GeForce 8400/8500/8600. Det kommer nå også flere og flere lcd-skjermer med HDMI-grensesnitt.

Mer informasjon: www.nvidia.com og www.gigabyte.com.tw

Les om: